A A A K K K
для людей із порушенням зору
ЧЕРНІГІВСЬКА ГРОМАДА
Запорізької області

Консультації Міністра юстиції

Надання безоплатної правової допомоги

Закон України «Про безоплатну правову допомогу» (далі - Закон) відповідно до Конституції України визначає зміст права на безоплатну правову допомогу, порядок реалізації цього права, підстави та порядок надання безоплатної правової допомоги, державні гарантії щодо надання безоплатної правової допомоги.

11:16 13.11.2019

Булінг та як запобігти йому!

Турбота про здоров'я дітей є одним з основних показників ставлення держави до проблем суспільства. Актуальне сьогодні питання булінгу у підростаючого покоління є одним із пріоритетних напрямків державної політики. Саме тому Головне територіальне управління юстиції у Запорізькій області, в рамках загальнонаціонального право?просвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО?!», проводить широкомасштабні заходи щодо попередження проявів агресії, цькування в середовищі учасників освітнього процесу, роз’яснює  що саме є булінг та як його запобігти. 

11:15 13.11.2019

Доступ до результатів надання адміністративних послуг у сфері державної реєстрації

Статтею 12 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань" передбачено, що результати надання адміністративних послуг у сфері державної реєстрації, у тому числі виписки (крім реєстраційних номерів облікових карток платників податків та паспортних даних), підлягають обов’язковому безоплатному оприлюдненню на порталі електронних сервісів у порядку, визначеному Наказом Міністерством юстиції України від 10.06.2016 № 1657/5.

11:14 13.11.2019

Про Єдиний державний реєстр нормативно-правових актів

В сьогоденному інформаційному просторі при роботі з документами, зверненні до державних органів у громадян виникає потреба знайти той чи інший акт законодавства. Доступність, гласність та відкритість правової інформації для користувачів забезпечується за допомогою Єдиного  державного реєстру нормативно-правових актів та користування ним, порядок ведення якого затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 23.04.2001 р. № 376.

11:14 13.11.2019

Безоплатне медичне забезпечення учасників бойових дій

Людина, її життя і здоров'я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю. Права і свободи людини та їх гарантії визначають зміст і спрямованість діяльності держави. Обов'язок держави — захищати життя людини. Кожен має право захищати своє життя і здоров'я, життя і здоров'я інших людей від протиправних посягань.

11:13 13.11.2019

Відкриття Open Space у м. Мелітополь та м. Бердянськ

Традиційно на прикінці вересня у Запорізькій області відкрилися два нових сучасних офіси у форматі відкритого простору «Open Space» з надання послуг у сфері державної реєстрації актів цивільного стану. У цьому році, офіси європейського зразка відкрились у містах Мелітополь та Бердянськ.

11:11 13.11.2019

Хто такі громадські радники

Громадські радники - активні та небайдужі люди, озброєні правовими знаннями та навичками, які вони готові задіяти для допомоги у своїх громадах. Вони стоять найближче до людей, розуміють труднощі та проблеми громади, виконують свої функції безоплатно.

11:06 13.11.2019

«Особливості державної реєстрації права державної або комунальної власності, на завершені будівництвом об’єкти нерухомого майна, право власності на які не зареєстровано до 1 січня 2013 року»

Закон України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» (далі – Закон) визначає, що державна реєстрація речових прав на нерухоме  майно це офіційне визнання і підтвердження державою фактів набуття, зміни або припинення речових прав на нерухоме майно, обтяжень таких прав шляхом внесення відповідних відомостей до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

11:04 13.11.2019

Обов’язкові данні які повинні міститися у ордері на надання правової допомоги

Постановою Великої Палати Верховного Суду по справі № 9901/847/18 від 05.06.2019 викладено правову позицію стосовно ордера на надання правової допомоги у якому має бути зазначено конкретну назву суду.

11:03 13.11.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь