A A A K K K
для людей із порушенням зору
ЧЕРНІГІВСЬКА ГРОМАДА
Запорізької області

Консультації Міністра юстиції

«Офіційні видання Міністерства юстиції України - всі  останні зміни чинного законодавства»

На виконання Указів Президента України від 22 січня 1996 року № 73/96 «Про видання  збірників  актів  законодавства» та  від  27  червня 1996  року № 472/96 «Питання оновлення збірників актів законодавства України» та з метою вдосконалення системи обліку і підтримання в контрольному стані нормативно-правових актів, Міністерством юстиції України забезпечено випуск періодичних видань, які покращать роботу юрисконсультів підприємств, установ та організацій всіх форм власності.

09:31 09.10.2019

Кодекс України з процедур банкрутства. Про що слід знати кредиторам та боржникам!

21 жовтня 2019 року почне діяти новий Кодекс з процедур банкрутства. Кодекс розроблений з метою зробити процес банкрутства юридичних осіб ефективнішим і прозорішим. Важливим є те, що Кодекс підвищує рівень захищеності прав кредиторів, у тому числі забезпечених, надаючи їм більше можливостей для активної участі в процесі банкрутства боржника. Крім того, Кодекс також впроваджує процедуру банкрутства фізичних осіб. Пропонуємо перелік важливих змін, на які боржникам і кредиторам варто звернути особливу увагу.  

09:30 09.10.2019

Заходи розслідування у Європейському суді з прав людини

При розгляді справ у Європейському суді з прав людини (далі - Суд), палата Суду має право, за клопотанням сторони або з власної ініціативи, вжити будь-який захід розслідування, який на її думку, може допомогти з’ясуванню фактів у справі.   Крім того, палата може звернутися до сторони з проханням подати документальні докази, а також вирішити заслухати як свідка або експерта чи в будь-якій якості особу, докази або твердження якої, на її погляд, можуть допомогти у виконання такого завдання.

09:28 09.10.2019

Державна реєстрація шлюбу з іноземними громадянами

Порядок державної реєстрації шлюбу в Україні регулюється главою 4 розділу II Сімейного кодексу України, статтею 14 Закону України «Про державну реєстрацію актів цивільного стану» від 01.07.2010 року № 2398-VI, главою 2 розділу III Правил державної реєстрації актів цивільного стану в Україні, затверджених наказом Міністерства юстиції України від 18.10.2000 № 52/5 (у редакції наказу Міністерства юстиції України 24.12.2010 № 3307/5).

09:26 09.10.2019

Яка кримінальна відповідальність передбачена для неповнолітніх?

Доброго дня, пан Павло! Мій неповнолітній племінник вчинив крадіжку, він жалкує про скоєне, але злочин є злочин і кримінальна справа вже відкрита. Підкажіть, будь ласка, яка кримінальна відповідальність передбачена для неповнолітніх? 

09:17 09.10.2019

Як повернути кошти від Інтернет-магазину

Доброго дня! Місяць тому з моєю подругою стався неприємний випадок. В Інтернет-магазині замовила кофтину, на вимогу  продавця наперед перерахувала кошти, але досі її так і не отримала. Вона писала на сторінку Інтернет-магазину, але відповіді так і не дочекалася. Порадьте, будь ласка, що робити у такій ситуації?

16:41 12.08.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь