ЧЕРНІГІВСЬКА ГРОМАДА
Запорізької області

Консультації Міністра юстиції

«Офіційні видання Міністерства юстиції України - всі  останні зміни чинного законодавства»

На виконання Указів Президента України від 22 січня 1996 року № 73/96 «Про видання  збірників  актів  законодавства» та  від  27  червня 1996  року № 472/96 «Питання оновлення збірників актів законодавства України» та з метою вдосконалення системи обліку і підтримання в контрольному стані нормативно-правових актів, Міністерством юстиції України забезпечено випуск періодичних видань, які покращать роботу юрисконсультів підприємств, установ та організацій всіх форм власності.

09:31 09.10.2019

Кодекс України з процедур банкрутства. Про що слід знати кредиторам та боржникам!

21 жовтня 2019 року почне діяти новий Кодекс з процедур банкрутства. Кодекс розроблений з метою зробити процес банкрутства юридичних осіб ефективнішим і прозорішим. Важливим є те, що Кодекс підвищує рівень захищеності прав кредиторів, у тому числі забезпечених, надаючи їм більше можливостей для активної участі в процесі банкрутства боржника. Крім того, Кодекс також впроваджує процедуру банкрутства фізичних осіб. Пропонуємо перелік важливих змін, на які боржникам і кредиторам варто звернути особливу увагу.  

09:30 09.10.2019

Заходи розслідування у Європейському суді з прав людини

При розгляді справ у Європейському суді з прав людини (далі - Суд), палата Суду має право, за клопотанням сторони або з власної ініціативи, вжити будь-який захід розслідування, який на її думку, може допомогти з’ясуванню фактів у справі.   Крім того, палата може звернутися до сторони з проханням подати документальні докази, а також вирішити заслухати як свідка або експерта чи в будь-якій якості особу, докази або твердження якої, на її погляд, можуть допомогти у виконання такого завдання.

09:28 09.10.2019

Державна реєстрація шлюбу з іноземними громадянами

Порядок державної реєстрації шлюбу в Україні регулюється главою 4 розділу II Сімейного кодексу України, статтею 14 Закону України «Про державну реєстрацію актів цивільного стану» від 01.07.2010 року № 2398-VI, главою 2 розділу III Правил державної реєстрації актів цивільного стану в Україні, затверджених наказом Міністерства юстиції України від 18.10.2000 № 52/5 (у редакції наказу Міністерства юстиції України 24.12.2010 № 3307/5).

09:26 09.10.2019

Яка кримінальна відповідальність передбачена для неповнолітніх?

Доброго дня, пан Павло! Мій неповнолітній племінник вчинив крадіжку, він жалкує про скоєне, але злочин є злочин і кримінальна справа вже відкрита. Підкажіть, будь ласка, яка кримінальна відповідальність передбачена для неповнолітніх? 

09:17 09.10.2019

Як повернути кошти від Інтернет-магазину

Доброго дня! Місяць тому з моєю подругою стався неприємний випадок. В Інтернет-магазині замовила кофтину, на вимогу  продавця наперед перерахувала кошти, але досі її так і не отримала. Вона писала на сторінку Інтернет-магазину, але відповіді так і не дочекалася. Порадьте, будь ласка, що робити у такій ситуації?

16:41 12.08.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь