ЧЕРНІГІВСЬКА ГРОМАДА
Запорізької області

Консультації Міністра юстиції

Кодекс України з процедур банкрутства. Процедура банкрутства фізичної особи

19 січня 2013 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» від 22.12.2011 № 4212-VI (далі – Закон про банкрутство в редакції від 2011 року), у зв’язку із чим Закон України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» від 14.05.1992 № 2343-ХІІ зі змінами та доповненнями викладено в новій редакції, яка регулює процедури банкрутства юридичних особі та банкрутства фізичних осіб за боргами, які виникли у них у зв’язку зі здійсненням підприємницької діяльності, та яка втрачає свою чинність 21.10.2019 у зв’язку із введенням в дію Кодексу України з процедур банкрутства.

14:52 09.10.2019

Деякі питання державної реєстрації нормативно-правових актів

Державну реєстрацію запроваджено з метою впорядкування видання органами виконавчої влади нормативно-правових актів, забезпечення охорони прав, свобод і законних інтересів громадян, підприємств, установ та організацій.

14:49 09.10.2019

Представництво сторін у виконавчому провадженні

Представництво сторін у виконавчому провадженні визначено статтею 16 Закону України «Про виконавче провадження», згідно якої сторони виконавчого провадження можуть реалізовувати свої права і обов'язки у виконавчому провадженні самостійно або через представників.

14:48 09.10.2019

Нова хвиля правопросвітницького проєкту «Я маю право!»

На сьогодні продовжується реалізація правопросвітницького проєкту «Я маю право!» Міністерства юстиції України, який спрямований на підвищення юридичної грамотності українців та формування  нової  правової культури в суспільстві.

14:44 09.10.2019

Вимоги до виконавчого документа

Будь-які виконавчі документи, які надходять на примусове виконання до органів державної виконавчої служби, мають відповідати вимогам   встановленим Законом України «Про виконавче провадження», і відсутність однієї із цих вимог є підставою для повернення виконавчого документа стягувачу без прийняття до виконання.

14:42 09.10.2019

Шлюб за добу

Весілля - це, без сумніву, один із найчарівніших днів у житті закоханих. Зазвичай шлюб реєструється після спливу одного місяця від дня подання особами заяви про його державну реєстрацію. Однак, за ініціативою Міністерства юстиції України у 2016 році розпочав свою роботу пілотний проект «Шлюб за добу», який дав можливість кожній парі зареєструвати шлюб у скорочений термін.

09:35 09.10.2019

Урядом зроблено чергові кроки на шляху подолання рейдерства

На сьогоднішній день, в умовах проведення низки реформ в нашій країні, вкрай важливо щоб кожен громадянин володів інформацією про всі зміни в законодавстві та в разі необхідності мав змогу захистити свої права.

09:34 09.10.2019

Порядок винесення рішень Європейським судом з прав людини

Робота Європейського суду з прав людини  (далі - Суд) організована відповідно до Регламенту Суду, що складається з правил для всіх етапів судового провадження. Найважливішим етапом роботи Суду є винесення рішень, які є обов’язковими для виконання державами, які ратифікували Конвенцію про захист прав людини та основоположних свобод (далі - Конвенція).

09:32 09.10.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь