A A A K K K
для людей із порушенням зору
ЧЕРНІГІВСЬКА ГРОМАДА
Запорізької області

Консультації Міністра юстиції

Вимоги до оскарження рішень, дії чи бездіяльності державних реєстраторів та  суб’єктів державної реєстрації прав

Кожна особа, яка вважає, що її права у сфері державної реєстрації  речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень порушено, може звернутися до Міністерства юстиції чи його територіального органу. У разі незгоди з результатом розгляду скарги останнім — безпосередньо до Мін’юсту. Винятки становлять рішення про державну реєстрацію прав, які оскаржуються безпосередньо до Мін’юсту або суду.

11:01 13.11.2019

Громадські радники - у кожну громаду

 Громадські радники - активні та небайдужі люди, озброєні правовими знаннями та навичками, які вони готові задіяти для допомоги у своїх громадах. Вони стоять найближче до людей, розуміють труднощі та проблеми громади, виконують свої функції безоплатно.

09:37 04.11.2019

МІНІСТЕРСТВО ЮСТИЦІЇ КОНСУЛЬТУЄ В РАМКАХ ПРОЄКТУ «Я МАЮ ПРАВО!»:  що потрібно знати про договір довічного утримання (догляду)?

Багатьом з нас знайома ситуація, коли літні люди, які не спроможні самі забезпечувати власні потреби,  змушені звертатися за допомогою до сторонніх осіб. В більшості випадків, на користь цих осіб, укладаються договори, в результаті чого вони стають власниками нерухомого майна, а літні люди залишаються на вулиці. Юридична необізнаність громадян – є головною причиною таких негативних наслідків. Таким чином виникає питання: як уберегти себе від шахраїв та відчути захищеність?

16:46 15.10.2019

Про порядок стягнення аліментів на дитину у разі виїзду одного з батьків для постійного проживання за кордон

Україна є Стороною декількох багатосторонніх конвенцій, які передбачають спрощену процедуру звернення для вирішення питання про стягнення аліментів на території Договірних держав таких конвенцій:

15:04 09.10.2019

Реалізація майна боржника відповідно до норм Кодексу України з процедур банкрутства

Кодекс України з процедур банкрутства уводиться в дію 21 жовтня 2019 року. Із цієї ж дати припиняє дію наразі чинний Закон України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом».

15:03 09.10.2019

Податкова знижка на освіту дитини: як отримати і на кого оформити

Отримати податкову знижку на навчання ще рік тому могли лише студенти-контрактники вищих навчальних закладів або ж їх батьки, але після внесення змін до Податкового кодексу України, тепер цим правом можуть скористатися і ті, хто сплачує кошти за своїх дітей у закладах дошкільної, середньої шкільної або позашкільної освіти (дитячі садки, спортивні та музичні школи). Повернути гроші можна й за додаткові заняття, але при цьому приватні заклади повинні мати відповідну акредитацію від Міносвіти.

15:02 09.10.2019

Письмовий змагальний процес у Європейському суді з прав  людини

Письмовий змагальний процес у Європейському суді з прав  людини (далі - Суд) має свої особливості, визначені Регламентом Суду. Змагальні папери мають бути подані до канцелярії Суду у межах строку та з дотриманням певних вимог.

14:59 09.10.2019

Антикорупційна політика в Україні

Антикорупційна політика - це комплекс правових, економічних, освітніх, виховних, організаційних та інших заходів, спрямованих на створення системи запобігання та протидії корупції і усунення причин її виникнення.

14:58 09.10.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь