A A A K K K
для людей із порушенням зору
ЧЕРНІГІВСЬКА ГРОМАДА
Запорізької області

Урядом зроблено чергові кроки на шляху подолання рейдерства

Дата: 09.10.2019 09:34
Кількість переглядів: 426

На сьогоднішній день, в умовах проведення низки реформ в нашій країні, вкрай важливо щоб кожен громадянин володів інформацією про всі зміни в законодавстві та в разі необхідності мав змогу захистити свої права.

 

Саме з метою підвищення правової обізнаності громадян в рамках загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО» повідомляємо, що 04 вересня 2019 року Кабінет Міністрів України на своєму засідання прийняв рішення, які допоможуть у боротьбі з таким негативним явищем в нашій державі як рейдерство.

Так, постановою Кабінету Міністрів України від 04 вересня 2019 року №831, внесено зміни до Порядку розгляду скарг у сфері державної реєстрації, які покликані перетворити комісію з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації, яка діє при Міністерстві юстиції України (далі – комісія) на ефективний інструмент, який допоможе повністю викорінити таке поняття як рейдерство в нашій країні.

Відтепер скаргу до комісії можна буде подати онлайн, а це означає що подана вами скарга відразу потраплятиме на розгляд комісії, що дозволить значно пришвидшити процес її розгляду та в найкоротші строки повернути своє майно, адже швидкість реагування на рейдерське захоплення є чи не найголовнішим фактором його подолання.

Як повідомляється в Міністерстві юстиції України, скаргу до комісії можливо буде подати через Портал державних послуг IGov, перейшовши за посиланням: https://igov.gov.ua, де буде можливість самостійно, не маючи юридичної освіти та без жодної допомоги юристів заповнити форму скарги, витративши на це декілька хвилин.

Також, відтепер усі висновки комісії будуть публікуватися онлайн відразу після підписання такого висновку, що дозволить сформувати єдину практику розгляду скарг, забезпечить прозорість їх розгляду та прийняття лише об’єктивних, обгрунтованих та правомірних рішень за результатами розгляду всіх без винятку скарг.

Крім того, змінено процес діяльності комісії, адже тепер до роботи комісії зможуть долучатися висококваліфіковані та високооплачувані юристи з приватного сектору, що дозволить вивести роботу комісії на новий, більш досконалий рівень.

Отже, у разі виявлення рейдерського захоплення вашого майна, все що вам необхідно буде зробити, це зайти на Портал державних послуг IGov, заповнити форму скарги, підписати її електронно-цифровим підписом та відправити її до Міністрества юстиції України, а це означає, що між виявленням факту рейдерства та моментом коли ваша скарга потрапить на розгляд до комісії може пройти всього декілька годин, що дозволить повернути своє майно в максимально короткі строки.

Таким чином, можна констатувати, що Урядом зроблено чергові дуже важливі кроки на шляху подолання рейдерства та забезпечення громадян нашої країни ефективними інструментами боротьби з цим явищем, яке саме завдяки чітким та рішучим реформам, а також спільній та злагодженій роботі всіх органів державної влади має назавжди припинити своє існування в нашій державі.

Статтю підготовлено відділом розгляду звернень та забезпечення діяльності комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації Управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь