A A A K K K
для людей із порушенням зору
ЧЕРНІГІВСЬКА ГРОМАДА
Запорізької області

Громадські ініціативи

Як молодь може впливати на життя громади

Як молодь може впливати на життя громади? Що таке Молодіжна рада? Чи може селищна рада фінансувати молодіжні ідеї? Про це сьогодні йшлося під час тренінгу “Молодіжна рада: як молодь може впроваджувати зміни в громаді”, що відбулися в Чернігівці на базі районної бібліотеки. Провела збори тренерка для представників ОМС Юлія Ковтун. Участь у них взяли не лише жителі Чернігівки, але й представники сіл Новополтавка, Стульневе, Замістя, Розівка.

08:56 08.08.2020

Чернігівчан запросили дізнатися про інструменти громадської участі

Про те, які існують інструменти громадського впливу та як вони застосовуються в Чернігівській ОТГ йшлося під час онлайн-зустрічі, яку провела Катерина Житарюк 31 липня. Вона також ознайомила учасників і учасниць зустрічі з результатами проведеного раніше опитування.

15:18 03.08.2020

Чернігівські підлітки закликають жити #безполіетилену

Чернігівські підлітки протягом жовтня провели низку заходів під гаслом #безполіетилену, щоб привернути увагу громадськості до екологічних проблем селища та його засміченням пластиковими пакетами. Агітували односельців споживати свідомо та зменшити кількість придбаних поліетиленових пакетиків учасники проєктного офісу «Коала, що п’є чай» опорного НВЗ ім. Темника.

15:54 23.10.2019

Селищна рада всебічно підтримуватиме вуличні й квартальні комітети

Перший у громаді орган самоорганізації населення – квартальний комітет «Відродження» було створено рішенням селищної ради № 13 від 1 жовтня у Чернігівці. Діятиме він у межах будинків 1-10 по вул. Темника, будинків 45-92 по вул. Чарівна, будинків 4-33 по вул. Шевченка, будинків 1-13 по пров. Вишневий, будинків 1-10 по вул. Коцюбинського. Ініціювали створення ОСНу місцеві активісти, пройшовши навчання у рамках проєкту "Зміцнення демократичного врядування".

16:18 02.10.2019

Підлітки дослідили, чи готова молодь відмовитися від поліетилену

Проєктний офіс «Коала, що п’є чай» опорного НВЗ ім. Темника дослідив, чи готова чернігівська молодь відмовитися від поліетиленових пакетів. Проведене ними анкетування показало, що 57% підлітків постійно користуються пакетами. При цьому аж 53% з них готові відмовитися від поліетилену за наявності прийнятної альтернативи, наприклад, екоторбинок. Взагалі не готові замінити пакети на екоторбинки 17%. А 16% не вважає, що наше селище надто забруднене пластиком та не вбачає в ньому проблему.

16:36 25.09.2019

Активісти вчилися створювати органи самоорганізації населення

Органи самоорганізації населення (вуличні, квартальні комітети тощо) для Чернігівської громади – явище нове. Чим вони займаються, як можуть покращувати життя вулиць – про це йшлося під час тренінгу, який на замовлення місцевих активістів провела 27 серпня експертка ВГО «Асоціація сприяння самоорганізації населення» Марія Дзюпин.

16:20 28.08.2019

Вуличні комітети – ефективний спосіб достукатися до влади

Розбиті дороги, погана інфраструктура, стихійні сміттєзвалища. Це, на жаль, реальність більшості сільських вулиць, особливо якщо вони розташовані на периферії. Ситуація здебільшого обурює небайдужих жителів, проте які реальні дії можуть щось змінити?

16:39 14.08.2019

Громадськість почала реалізовувати проєкт зі створення вуличних комітетів

Ініціативна група Чернігівської громади розпочала інформаційну кампанію зі створення органів самоорганізації населення – вуличних і квартальних комітетів. Ця активність виникла у рамках проєкту "Зміцнення демократичного врядування".

11:29 12.08.2019

Пріоритетними для Ільїного є дитячі майданчики

19 червня в селі Ільїне Ільїнського старостинського округу відбулися Збори з питань розвитку громади. Участь в них взяло 23 жителя сіл Ільїне, Тарасівка. Зібрані потреби та проблеми сформували в категорії «Освіта», «Благоустрій», «Дозвілля», «Інфраструктура». Усі теми обговорено, узагальнено.

11:32 07.08.2019

Жителі Верхнього Токмака акцентували на потребі в якісному дозвіллі та благоустрої

13 червня в селі Верхній Токмак Верхньотокмацького старостинського округу відбулися Збори з питань розвитку громади. Участь в них взяло 9 місцевих жителів. Зібрані потреби та проблеми сформували в категорії «Дозвілля», «Благоустрій». Усі теми обговорено, узагальнено та запротокольовано пропозиції жителів.

11:31 07.08.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь