A A A K K K
для людей із порушенням зору
ЧЕРНІГІВСЬКА ГРОМАДА
Запорізької області

Вуличні комітети – ефективний спосіб достукатися до влади

Дата: 14.08.2019 16:39
Кількість переглядів: 1171

Фото без опису Розбиті дороги, погана інфраструктура, стихійні сміттєзвалища. Це, на жаль, реальність більшості сільських вулиць, особливо якщо вони розташовані на периферії. Ситуація здебільшого обурює небайдужих жителів, проте які реальні дії можуть щось змінити?

 

Єдиний вихід – самоорганізація і створення дієвого органу з юридичними правами, який буде наділений потрібними повноваженнями, впевнені активісти. Ініціативна група Чернігівської ОТГ розпочала інформаційну кампанію зі створення органів самоорганізації населення (ОСН) – вуличних і квартальних комітетів. Хоча для нашої громади це перший досвід створення ОСН, ініціативна група переконана в успіху. Високий інтерес мешканців до громадського бюджету та їхня активність під час діалогових зустрічей і обговорень з питань розвитку громади доводять: чернігівчани готові об'єднуватися для вирішення важливих питань. А вуличні комітети можуть стати ефективними майданчиками для взаємодії жителів між собою, а також з органами місцевого самоврядування та громадськими організаціями.

 

Ідея створення ОСН виникла під час участі команди Чернігівської громади в проєкті «Зміцнення демократичного врядування», що реалізується за підтримки громадської організації «СТЕП» та NED. Серед учасників проєкту – міста і громади, де вуличні, квартальні комітети діють досить успішно. Надихає також досвід Тростянецької ОТГ, де голови таких комітетів беруть участь у розподілі місцевого бюджету нарівні з депутатами.

 

Також серед повноважень комітетів: представлення інтересів жителів вулиці, кварталу у місцевій раді, внесення пропозицій до проєктів місцевих програм соціально-економічного і культурного розвитку, участь у наданні соціальної допомоги, розвиток і благоустрій території, організація культурних заходів, контроль за житлово-комунальними послугами тощо.

 

Якщо ви хочете детальніше дізнатися про можливості вуличного комітету чи взяти участь в його створенні, телефонуйте 0507739191 або звертайтеся до Чернігівської селищної ради (Чернігівка, вул. Українська, 57, каб. 8).


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь