ЧЕРНІГІВСЬКА ГРОМАДА
Запорізької області

Селищна рада всебічно підтримуватиме вуличні й квартальні комітети

Дата: 02.10.2019 16:18
Кількість переглядів: 809

Фото без описуПерший у громаді орган самоорганізації населення – квартальний комітет «Відродження» було створено рішенням селищної ради № 13 від 1 жовтня у Чернігівці. Діятиме він у межах будинків 1-10 по вул. Темника, будинків 45-92 по вул. Чарівна, будинків 4-33 по вул. Шевченка, будинків 1-13 по пров. Вишневий, будинків 1-10 по вул. Коцюбинського. Ініціювали створення ОСНу місцеві активісти, пройшовши навчання у рамках проєкту "Зміцнення демократичного врядування".

 

Основними напрямами діяльності квартального комітету «Відродження» є створення умов для участі жителів у вирішенні питань місцевого значення; задоволення соціальних, культурних, побутових та інших потреб жителів шляхом сприяння у наданні їм відповідних послуг; участь у реалізації соціально-економічного та культурного розвитку кварталу; організація участі населення у заходах щодо охорони навколишнього природного середовища, проведенні робіт з благоустрою, озеленення та утримання в належному стані прибудинкових територій, обладнанні дитячих і спортивних майданчиків, кімнат дитячої творчості, клубів за інтересами; здійснення контролю за якістю надання житлово-комунальних послуг жителям, які мешкають на території кварталу тощо.

 

Нині квартальний комітет вже обговорює можливі шляхи співпраці з селищною радою: щодо допомоги в укладенні договорів на вивезення сміття, організації вивезення опалого листя з території комітету, встановлення вуличного освітлення тощо.

 

Нині селищна рада готова підтримати ініціативу жителів зі створення подібних ОСНів та при плануванні заходів з благоустрою надавати перевагу саме тим вулицям, де створено вуличні, квартальні комітети.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь