A A A K K K
для людей із порушенням зору
ЧЕРНІГІВСЬКА ГРОМАДА
Запорізької області

Новини

Дата: від до Скинути

Відбувся тренінг з питань розробки стратегічних документів з розвитку МСП

Відбувся тренінг з питань розробки стратегічних документів з розвитку МСП

Стратегічний розвиток громади неможливий без залучення малого і середнього підприємництва. На цьому наголосив голова громади Віталій Манич під час тренінгу з питань розробки стратегічних документів з розвитку МСП, що пройшов 24 червня на базі бібліохабу. Провели захід експертка з питань політики розвитку МСП Ольга Красовська та аналітик Агенція регіонального розвитку Запорізької області Фелікс Хрустальов. Тренінг об’єднав представників органів місцевого самоврядування, малого та середнього бізнесу, культури, Держспоживслужби. Учасники провели SWOT-аналіз наявного стану підприємництва території, визначивши сильні і слабкі сторони, ризики і можливості галузі у контексті громади та держави в цілому.

10:02 25.06.2021

Звіт  за результатами громадського обговорення проєктів рішень про реорганізацію закладів загальної середньої освіти та створення філій опорних закладів загальної середньої освіти

Звіт за результатами громадського обговорення проєктів рішень про реорганізацію закладів загальної середньої освіти та створення філій опорних закладів загальної середньої освіти

1. Найменування органу місцевого самоврядування, який проводив обговорення: Чернігівська селищна рада Бердянського району Запорізької області.

08:53 25.06.2021

Обережно ботулізм!!!

Обережно ботулізм!!!

Останнім часом в Україні почала збільшуватися кількість випадків захворювання на ботулізм. Однак, на сьогодні, за даними МОЗ України, в країні тимчасово відсутні препарати для специфічного лікування ботулізму (сироватки протиботулінічної). В червні 2021 року на території міста Запоріжжя зареєстрований випадок захворювання на ботулізм з двома потерпілими, які знаходяться в край тяжкому стані. Захворювання пов’язане із вживанням в їжу риби (лящ в'ялений чищений), придбаної в одному з мережевих магазинів Запорізької області, виробником якої згідно наданих документів є ТОВ «МБК-Продукт», який припинив свою діяльність з виробництва рибних продуктів.

15:01 24.06.2021

Громада опановує технології моніторингу Стратегії розвитку

Громада опановує технології моніторингу Стратегії розвитку

Стратегія має працювати. У Чернігівській громаді Стратегію розвитку території було розроблено у і затверджено у 2018 році. Зрозуміти, чи це "живий" робочий документ, направлений на підвищення якості життя території, допоможе моніторинг. Можливість якісно провести таке дослідження громада отримала завдяки участі у програмі Зміцнення демократичного врядування #СтратегіїДляЛюдей, що реалізує ГО "СТЕП".

13:12 24.06.2021

Привітання голови громади Віталія МАНИЧА з  Днем державної служби України

Привітання голови громади Віталія МАНИЧА з Днем державної служби України

Шановні державні службовці! Щиро вітаю Вас із професійним святом – Днем державної служби!  Державний службовець – це особлива професія, представник якої володіє, з одного боку, широкими повноваженнями, а з іншого – несе подвійну відповідальність за стан справ у суспільстві.

08:40 23.06.2021

Проведено чергове засідання виконавчого комітету

Проведено чергове засідання виконавчого комітету

22 червня голова громади Віталій Манич провів засідання виконавчого комітету, під час якого було опрацьовано 8 питань. Зокрема, заслухано план роботи виконавчого комітету на ІIІ квартал 2021 року, визначено проєкт-переможець шкільного громадського бюджету, затвердження висновки щодо доцільності (недоцільності) поновлення батьківських прав, надано повну цивільну дієздатність неповнолітній особі, яка записана матір’ю дитини. Розглянуті питання про надання матеріальної допомоги деяким категоріям громадян.

15:34 22.06.2021

В громаді відбувся мітинг з нагоди Дня скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні

В громаді відбувся мітинг з нагоди Дня скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні

У вівторок, 22 червня, біля Меморіалу Слави в Чернігівці жителі і гості громади згадали тих, чиї життя забрала чи скалічила війна. Тут пройшов мітинг з нагоди Дня скорботи та вшанування пам’яті жертв війни в Україні.

13:20 22.06.2021

Звернення голови громади Віталія МАНИЧА до Дня скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні

Звернення голови громади Віталія МАНИЧА до Дня скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні

Шановні жителі громади! 22 червня український народ вшановує пам’ять мільйонів співвітчизників, життя яких обірвала Друга світова війна. Наш священний обов’язок – навіки зберегти пам’ять про воїнів-визволителів, які вигнали ворога з нашої землі та здобули перемогу в цій жахливій війні.

07:30 22.06.2021

Привітання голови громади Віталія МАНИЧА з Днем Святої Трійці

Привітання голови громади Віталія МАНИЧА з Днем Святої Трійці

Шановні мешканці нашої громади! Прийміть щирі вітання зі Святою Трійцею! Цієї святкової днини разом зі свіжою зеленню в наші домівки входить мир та висока Божа благодать. Свято Трійці є торжеством віри в Бога, духовності та моральності, надає нам сили жити, бути впевненими, що правда та любов завжди перемагають, що віра творить чудеса. Це свято зближує людей, нагадуючи про необхідність милосердя і любові та дає нам нагоду об’єднатися, згадати про вічні духовні цінності, подарувати тепло спілкування рідним та близьким.

08:00 20.06.2021

Привітання голови громади Віталія МАНИЧА з Днем медичного працівника

Привітання голови громади Віталія МАНИЧА з Днем медичного працівника

Шановні медичні працівники громади– лікарі, фельдшери, медсестри, ветерани охорони здоров’я! Прийміть найщиріші вітання з нагоди вашого професійного свята — Дня медичного працівника, і дозвольте подякувати вам за щоденну виснажливу працю — невпинну боротьбу за здоров’я та життя людини.

07:57 20.06.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь