A A A K K K
для людей із порушенням зору
ЧЕРНІГІВСЬКА ГРОМАДА
Запорізької області

На Запоріжжі тривають контрдиверсійні навчання 

Дата: 21.02.2022 15:05
Кількість переглядів: 339

Фото без описуНа території Запорізької області тривають багатоетапні контрдиверсійні навчання, які проводяться координаційною групою Антитерористичного центру при обласному Управлінні Служби безпеки України.
В ході проведення навчань перевірено антитерористичну та проти диверсійну захищеність важливих державних об’єктів, зокрема, військово–промислового комплексу, життєдіяльності та критичної інфраструктури, всі об’єкті взято під посилену охорону.


Здійснюються фільтраційні заходи на блок-постах в’їзду/виїзду до м. Запоріжжя та області та міжнародному аеропорті «Запоріжжя», в ході яких на територію України не допущено двох громадян РФ.  
Тривають інші контрдиверсійні заходи, аби не допустити провокацій, вчинення терористичних актів, диверсій та інших спроб розхитати ситуацію зсередини.
Разом з тим, сьогодні вітчизняний інформаційний простір зазнає безпрецедентного впливу. Україна зіткнулася зі спробами системного нагнітання паніки, поширенням фейкової інформації та викривленням реального стану речей. Усе це в комплексі – ніщо інше, як чергова потужна хвиля гібридної війни.
Служба безпеки у межах своєї компетенції постійно аналізує різні сценарії розвитку подій – є чіткий план дій на кожен із них. Разом з представниками виконавчої та законодавчої влади, іншими правоохоронними та безпековими органами влади ми готові реагувати на ситуацію не тільки тоді, коли виникне така необхідність, а заздалегідь. 
Водночас ми чудово розуміємо мотиви нинішнього інформаційного нагнітання – посіяти тривогу в українському суспільстві, підірвати віру в здатність держави захистити своїх громадян, розхитати нашу єдність.
СБУ фіксує та активно протидіє таким проявам гібридної війни в соціальних мережах, окремих ЗМІ, в поширенні деякими політиками наративів країни-агресора тощо. 
Проте зараз стабільність і спокій у нашій країні залежать не лише від влади, а й від зважених дій кожного українця. Всім нам варто зберігати спокій та холодний розум, не піддаватися на провокації. Паніка й дестабілізація грають на користь тільки ворогам, а не Україні.
Ми всі повинні мислити критично і перевіряти будь-яку інформацію; керуватись даними офіційних джерел, а не анонімних; навчитися відрізняти правду від фейків.
Водночас ми розуміємо, що у такий період необхідні пильність і свідоме ставлення до безпеки з боку кожного громадянина.
Тому СБУ нагадує про цілодобову гарячу лінію (061) 239-60-40.
На неї потрібно телефонувати у випадку, якщо ви:
• маєте інформацію про наміри здійснення терористичної, диверсійної діяльності або інших протиправних дій;
• помітили підозрілих осіб, які виявляють підвищений інтерес до військових об’єктів, будівель органів державної влади, об’єктів критичної інфраструктури та місць масового перебування людей;
• побачили підозрілі транспортні засоби чи безпілотні літальні апарати поблизу стратегічних об’єктів;
• виявили підозрілі предмети чи засоби ураження у громадських місцях.
Інформація, отримана через телефон довіри Управління СБ України в Запорізькій області, є конфіденційною і буде ретельно перевірена.
СБУ дякує громадянам за розуміння необхідності проведення контдиверсійних навчань та закликає зберігати спокій, не піддаватись паніці та жодним провокаціям!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь