ЧЕРНІГІВСЬКА ГРОМАДА
Запорізької області

На Запоріжжі тривають контрдиверсійні навчання 

Дата: 21.02.2022 15:05
Кількість переглядів: 383

Фото без описуНа території Запорізької області тривають багатоетапні контрдиверсійні навчання, які проводяться координаційною групою Антитерористичного центру при обласному Управлінні Служби безпеки України.
В ході проведення навчань перевірено антитерористичну та проти диверсійну захищеність важливих державних об’єктів, зокрема, військово–промислового комплексу, життєдіяльності та критичної інфраструктури, всі об’єкті взято під посилену охорону.


Здійснюються фільтраційні заходи на блок-постах в’їзду/виїзду до м. Запоріжжя та області та міжнародному аеропорті «Запоріжжя», в ході яких на територію України не допущено двох громадян РФ.  
Тривають інші контрдиверсійні заходи, аби не допустити провокацій, вчинення терористичних актів, диверсій та інших спроб розхитати ситуацію зсередини.
Разом з тим, сьогодні вітчизняний інформаційний простір зазнає безпрецедентного впливу. Україна зіткнулася зі спробами системного нагнітання паніки, поширенням фейкової інформації та викривленням реального стану речей. Усе це в комплексі – ніщо інше, як чергова потужна хвиля гібридної війни.
Служба безпеки у межах своєї компетенції постійно аналізує різні сценарії розвитку подій – є чіткий план дій на кожен із них. Разом з представниками виконавчої та законодавчої влади, іншими правоохоронними та безпековими органами влади ми готові реагувати на ситуацію не тільки тоді, коли виникне така необхідність, а заздалегідь. 
Водночас ми чудово розуміємо мотиви нинішнього інформаційного нагнітання – посіяти тривогу в українському суспільстві, підірвати віру в здатність держави захистити своїх громадян, розхитати нашу єдність.
СБУ фіксує та активно протидіє таким проявам гібридної війни в соціальних мережах, окремих ЗМІ, в поширенні деякими політиками наративів країни-агресора тощо. 
Проте зараз стабільність і спокій у нашій країні залежать не лише від влади, а й від зважених дій кожного українця. Всім нам варто зберігати спокій та холодний розум, не піддаватися на провокації. Паніка й дестабілізація грають на користь тільки ворогам, а не Україні.
Ми всі повинні мислити критично і перевіряти будь-яку інформацію; керуватись даними офіційних джерел, а не анонімних; навчитися відрізняти правду від фейків.
Водночас ми розуміємо, що у такий період необхідні пильність і свідоме ставлення до безпеки з боку кожного громадянина.
Тому СБУ нагадує про цілодобову гарячу лінію (061) 239-60-40.
На неї потрібно телефонувати у випадку, якщо ви:
• маєте інформацію про наміри здійснення терористичної, диверсійної діяльності або інших протиправних дій;
• помітили підозрілих осіб, які виявляють підвищений інтерес до військових об’єктів, будівель органів державної влади, об’єктів критичної інфраструктури та місць масового перебування людей;
• побачили підозрілі транспортні засоби чи безпілотні літальні апарати поблизу стратегічних об’єктів;
• виявили підозрілі предмети чи засоби ураження у громадських місцях.
Інформація, отримана через телефон довіри Управління СБ України в Запорізькій області, є конфіденційною і буде ретельно перевірена.
СБУ дякує громадянам за розуміння необхідності проведення контдиверсійних навчань та закликає зберігати спокій, не піддаватись паніці та жодним провокаціям!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь