A A A K K K
для людей із порушенням зору
ЧЕРНІГІВСЬКА ГРОМАДА
Запорізької області

Звіт поліцейського офіцера громади про підсумки роботи у 2021 році

Дата: 28.12.2021 16:03
Кількість переглядів: 1139

Фото без описуТериторія Чернігівської територіальної громади налічує 41 населений пункт, на яких наказом Бердянського РВП ГУНП в Запорізькій області створено 4 поліцейські дільниці, одну з яких обслуговує поліцейський офіцер громади, три інші обслуговуються дільничними офіцерами поліції.

 

Протягом 2021 року особовим складом дільничних офіцерів поліції ВП №1 та поліцейським офіцером громади проводилась робота по охороні громадського порядку та боротьбі зі злочинністю на території Чернігівської ТГ. Також проводилась профілактична робота серед осіб, які вчиняли насильство в сім`ї (поставлено на облік, 64 особи, які вчинили насильство в сім'ї) з ними протягом 2021 року проводилися індивідуально-профілактичні бесіди.

 

На даний час на території Чернігівської громади під адміністративним наглядом перебувають 9 осіб, з якими проводиться індивідуально-профілактична робота, спрямована на їх виправлення та перевиховання. В процесі індивідуальної профілактики безпосередній вплив здійснюється не лише на особу, що перебуває під адміністративним наглядом, а й на її найближче оточення з метою недопущення вчинення злочинів і формування законослухняної поведінки. Внаслідок порушення правил адміністративного нагляду до даних осіб застосовуються методи примусу у формі притягнення до адміністративної відповідальності, продовження терміну адміністративного нагляду, збільшення обсягу обмежень піднаглядному.

 

Також поліцейським офіцером громади та дільничними офіцерами поліції проводились патрулювання лісосмуг, щодо виявлення та недопущення фактів незаконної порубки лісових насаджень, відвідування сімей, що опинилися в складних життєвих обставинах, профілактичної роботи в торгівельних закладах, щодо дотримання карантинних обмежень, проводились бесіди  з учнями в навчальних закладах на теми – булінгу, його видів та  шляхів подолання, безпеки дорожнього руху та безпечної дороги до навчального закладу, профілактики вчинення правопорушень, взаємоповаги та відносин в колективі. За запрошенням вчителів взято участь у проведенні уроків правознавства, серед учнів старших класів.

 

В літній період проводилися заходи на водоймищах, щодо безпечного відпочинку дітей на воді, до заходів залучалися працівники рятувального підрозділу, медичні працівники.

 

Проводилась робота серед населення, щодо дотримання правил благоустрою та недопущення утворення стихійних сміттєзвалищ, здійснювалися спільні виходи з комунальним підприємством для проведення роботи з населенням та залючення договорів на вивіз сміття. Також здійснювались рейдові виїзди з фітосанітарним інспектором та інспектором з благоустрою, щодо недопущення розростання карантинних рослин.

 

Основними завданнями ДОП та ПОГ є заходи по профілактиці правопорушень, охороні публічного порядку і забезпечення громадської безпеки, боротьбі зі злочинністю, пияцтвом, наркоманією, роботі з особами, які допускають правопорушення у сфері сімейно-побутових відносин, неповнолітніми правопорушниками, батьками та особами, що їх замінюють, які негативно впливають на виховання дітей.

 

В основу нового підходу до діяльності поліції покладена те, що поліцейська діяльність має здійснюватися відповідно до потреб населення та на основі партнерських відносин з ним. Поліція працює з метою розв’язання соціальних проблем (філософія community policing). Рівень довіри населення до поліції є основним критерієм ефективності діяльності органів і підрозділів поліції.

 

Протягом 2021 року до журналу єдиного обліку Чернігівського відділення поліції було зареєстровано 3750 повідомлень про кримінальні правопорушення та інші події скоєні на території обслуговування.

 

По всім зареєстрованим повідомленням проводились перевірки, за наслідками яких, до єдиного реєстру судових розслідувань (ЄРДР) було протягом звітного періоду внесено 154 повідомлень, що на 83 кримінальних правопорушення менше ніж в минулому році (було 237). Таким чином завдяки якісно проведеної превентивної роботи серед населення, кількість кримінальних правопорушень скоєних на території громади зменшилась на 35%. Особисто дільничними офіцерами поліції та поліцейським офіцером громади за 2021 рік було розкрито 24  кримінальних правопорушень.

 

За 2021 рік дільничними офіцерами поліції та ПОГ виявлено та складено на території Чернігівської ОТГ 670 адміністративних протоколи. Статистика свідчить, що найбільше скоєно адміністративних правопорушень:

- за ст.187 (порушення адміністративного нагляду) - 195 протоколів

- за ст. 178 (розпивання алкогольних напоїв, перебування в громадському місці в п`яному вигляді) - 51 протокол

- за ст. 173-2 ч.1 ч.2 КУпАП (насилля в родині) - 39 протоколів

- за ст.175-1 (куріння в заборонених місцях) - 138 протоколів

- за ст. 44-3 (порушення карантину) - 154 протоколи

- за ст. 152 (порушення благоустрою в населених пунктах) – 21 протоколів.

 

Серед вчинених кримінальних правопорушень, як і раніше, переважають злочини корисливої спрямованості (крадіжки, шахрайства, умисні тілесні ушкодження).


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь