A A A K K K
для людей із порушенням зору
ЧЕРНІГІВСЬКА ГРОМАДА
Запорізької області

Чернігівське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області інформує

Дата: 17.12.2021 13:36
Кількість переглядів: 364

В Україні під час новорічних свят введені більш посилений контроль за   організацією, проведенням та відвідуванням масових заходів (культурних, розважальних, соціальних, релігійних, освітніх та інших заходах), у тому числі в закладах культури, зокрема концертів, вистав, виставок та експозицій, а також заходів у розважальних закладах (нічних клубах) і закладах громадського харчування. Посилений контроль встановлений постановою Кабінету Міністрів №1236 та постановою головного санітарного лікаря №23 від 06 грудня 2021 року.

Протиепідемічні заходи під час проведення масових заходів

При проведенні заходів має бути визначена особа, відповідальна за дотримання протиепідемічних заходів, яка забезпечує: 

проведення температурного скринінгу безконтактним методом усім працівникам перед початком робочої зміни;

проведення роз'яснювальної роботи з працівниками щодо вакцинації від COVID-19, індивідуальних заходів профілактики та реагування на виявлення симптомів COVID-19 серед працівників відповідно до галузевих стандартів у сфері охорони здоров'я;

недопущення до роботи працівників, визначених такими, що потребують самоізоляції відповідно до галузевих стандартів у сфері охорони здоров'я, або тих, які не надали в установленому порядку документи, що підтверджують вакцинацію від COVID-19, негативний результат тестування або одужання особи від зазначеної хвороби.

Працівники, в яких при проведенні температурного скринінгу виявлено температуру тіла понад 37,2° C або ознаки респіраторних захворювань, не допускаються до виконання обов'язків та скеровуються до надавачів первинної медичної допомоги відповідно до галузевих стандартів у сфері охорони здоров'я.

На вході до приміщень або території місць проведення заходу розміщуються інформаційні матеріали щодо вакцинації від COVID-19, індивідуальних заходів профілактики та протидії поширення COVID-19.

?????При вході та в місцях масового скупчення відвідувачів організовуються місця для обробки рук спиртовмісними антисептиками з концентрацією активно діючої речовини понад 60 % для ізопропілового спирту та понад 70% для етилового спирту та наноситься тимчасове маркування для забезпечення дотримання дистанції не менше 1,5 метри. Доцільно розмістити яскравий вказівник про необхідність дезінфекції рук (банер, наклейка, вказівник тощо).

При організації діяльності та проведенні заходів суб'єкт господарювання вживає заходів з недопущення скупчення відвідувачів.

Для уникнення черг рекомендується збільшити кількість пунктів вхідного контролю. За можливості, контроль вхідних квитків рекомендовано здійснювати безконтактним способом з використанням сканерів штрих-кодів електронних квитків та аналогічних пристроїв.

При проведенні заходів просто неба із розміщенням учасників стоячи, територія заходу повинна бути огороджена з метою контролю наявності документів, що підтверджують вакцинацію від COVID-19, негативний результат тестування або одужання особи від зазначеної хвороби.

Інтервал між заходами, що повторюються протягом дня, із іншими відвідувачами (кіносеансами, концертними (театральними) заходами в один день, що відбуваються в різний час, тощо) повинен бути достатнім для проведення належного прибирання та дезінфекції.

В приміщеннях із стаціонарним розміщенням глядачів доцільно організувати односторонній рух в залах, розділивши окремі шляхи для входу та виходу. При організації театральних вистав, доцільним є їх проведення без антракту.

Харчування під час проведення заходів організовується відповідно до Протиепідемічних заходів у закладах громадського харчування на період карантину у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19), затверджених постановою Головного державного санітарного лікаря України від 06 жовтня 2021 року № 13.

Права та обов’язки організаторів та учасників заходів

Організатор заходу, має забезпечити: 

наявність достатнього запасу засобів індивідуального захисту та їх використання працівниками (респіратори або медичні маски, в тому числі виготовлені самостійно, захисні рукавички);

постійну наявність рідкого мила, антисептиків та паперових рушників в службових санвузлах та санвузлах загального користування;

вологе прибирання місць найбільшого скупчення відвідувачів;

дезінфекцію поверхонь, з якими контактують відвідувачі у всіх громадських та службових зонах ( стійка контролю та реєстрації, столи, стільці, ручки дверей, роздягальні, сходи тощо) спиртовмісними дезинфікуючими засобами протягом часу роботи в посиленому режимі;

безперебійну роботу систем вентиляції у випадку проведення заходів в приміщенні;

централізований збір використаних засобів індивідуального захисту, паперових серветок в окремі контейнери/урни з кришками та одноразовими поліетиленовими пакетами з подальшою утилізацією;

розміщення додаткових контейнерів/урн для засобів індивідуального захисту, паперових серветок в місцях загального користування (на вході, холах, коридорах, санвузлах тощо);

проведення навчання з працівниками щодо дотримання правил гігієни рук;

тимчасове відсторонення від роботи осіб з групи ризику, визначених відповідно до галузевих стандартів у сфері охорони здоров’я.

Організатори заходів та працівники зобов’язані:

бути одягненими у засоби індивідуального захисту;

регулярно мити руки з милом або обробляти їх спиртовмісними антисептиками не рідше одного разу за дві години;

утримуватися від контакту з особами, які мають симптоми респіраторних захворювань;

самоізолюватися у разі виникнення симптомів респіраторних захворювань.

Вимоги щодо використання ЗІЗ та дотримання фізичного дистанціювання не поширюються на осіб, що виступають в сценічному образі (актори, співаки, танцюристи, ведучі тощо) на час безпосереднього проведення заходу. 

Відвідувачі масових заходів зобов’язані:

чітко дотримуватись вказівок організаторів щодо дотримання протиепідемічних заходів;

використовувати засоби індивідуального захисту, у тому числі виготовлених самостійно, які закривають ніс та рот; 

не відвідувати заходи у разі виникнення респіраторних симптомів, дотримуватись респіраторної гігієни та етикету кашлю

???????на вимогу організатора заходу, або уповноважених осіб, надати документ, що підтверджує негативний результат тестування на COVID-19 або одужання особи від зазначеної хвороби чи отримання щеплення від коронавірусної хвороби. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь