A A A K K K
для людей із порушенням зору
ЧЕРНІГІВСЬКА ГРОМАДА
Запорізької області

Звернення голови громади Віталія Манича з нагоди Дня гідності і свободи

Дата: 21.11.2021 07:53
Кількість переглядів: 759

Фото без описуЩорічно 21 листопада українці відзначають важливе національне свято - День гідності і свободи. Це свято, яке заснували в 2014 році за указом Президента. Встановлено його на честь Помаранчевої революції 2004 року і Революції Гідності 2013 року.

Днем свята обране 21 листопада - дата одразу двох визначних для України подій: президентських виборів 2004 року, які стали початком Помаранчевої революції, та початку Євромайдану. Воно прославляє волелюбність і мужність нашого народу, прагнення до демократії, вшановує національні інтереси держави і права людини.

Революція гідності, наші Майдани - це соціальна зрілість, це суспільна відповідальність, разюча солідарність і, звичайно, готовність на самопожертву.

У той же час, це велика віра у наші власні сили, у нашу землю та її народ. Цей день важливий для українців ще й тому, що це дуже добра нагода пригадати той унікальний соціальний досвід, який набули українці, це добра нагода спростувати міфи проте що українці не можуть об’єднуватися і перемагати. Наші майдани переконали у зворотньому. 

Це також нагода актуалізувати ідею індивідуальної і колективної свободи вибору, як базової цінності і водночас інструмент досягнення цього, тобто пряме народовладдя, коли народ відчув відповідальність за долю своєї країни, за долю власних дітей і заявив про свою готовність не лише відстоювати цей вектор аж до самопожертви.

Сьогодні ми вшановуємо Героїв Небесної Сотні та всіх українських воїнів, які беруть участь у війні на сході держави, усіх тих, хто власним життям, своєю жертовністю демонструють щире прагнення українців жити у вільній, демократичній і суверенній державі. Усі вони залишаються в пам’яті народу назавжди, стають гордістю й прикладом для майбутніх поколінь.

Нехай буде мирне небо над українською землею, добробут й родинна злагода у домівках, не згасає віра в щасливе майбутнє Української держави.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь