A A A K K K
для людей із порушенням зору
ЧЕРНІГІВСЬКА ГРОМАДА
Запорізької області

Розвинене підприємництво – успішна громада

Дата: 22.10.2021 11:41
Кількість переглядів: 665

21 жовтня голова громади Віталій Манич зустрівся з підприємцями за круглим столом, щоб у неформальній обстановці поговорити про співпрацю заради розвитку території. Захід відбувся у рамках п’ятої річниці створення Чернігівської громади. Спільно учасники поговорили про перспективи розвитку нашої маленької Батьківщини, визначені нашими стратегічними цілями.

На території ТГ зареєстровано 393 фізичних особи-підприємця. Це ті люди, які створюють нові робочі місця, поповнюють місцевий бюджет, сплачуючи податки, створюють підґрунтя для розвитку населених пунктів.

Віталій Манич підкреслив, що місцева влада завжди готова підтримувати підприємців. Так, з перших років існування громади було створено ЦНАП, де вже зараз надається 166 видів послуг, зокрема, для ФОП. При введенні локдауну у 2020 році на прохання місцевих підприємців селищною радою приймалися рішення про зниження орендних і податкових ставок. На офіційній сторінці громади та сторінці Facebook постійно оновлюється інформація про актуальні тренінги, семінари, фестивалі, грантові конкурси для малого і середнього бізнесу.

Наразі триває робота з оновлення Стратегії розвитку. Моніториться оцінка підприємницького клімату території. Прийняте рішення про створення Агенції розвитку, одним із провідних напрямків роботи якої буде консультаційна підтримка бізнесу та тих, хто планує започаткувати власну справу.

Обговорили також проблемні питання. Приміром, нерівні умови, у яких опинилися зареєстровані підприємці в порівнянні з тими, хто займається бізнесом «у тіні», тобто не зареєстрований, не сплачує податків. Також усіх надзвичайно хвилює ситуація зі збільшенням рівня захворювання на коронавірус, оскільки це ввело нові правила, дотримуватися яких бажають не усі користувачі послуг.

Голова громади запропонував присутнім подумати над можливістю створення Спілки підприємців Чернігівської ТГ. Це посилить позицію ФОПів і дасть нові можливості для їхнього розвитку.

Обговорювані питання загалом стосувалося перспектив розвитку території та підвищення комфорту проживання тут. Усі ці напрямки задекларовані Стратегією розвитку Чернігівської селищної ради до 2025 року. Частина поставлених завдань уже виконано: значно посилено матеріальну базу комунальних та медичних підприємств, завдяки створенню ЦНАПу наближено адмінпослуги до населення, у сфері підвищення рівня безпеки встановлено відеокамери, працює поліцейський офіцер громади тощо.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь