ЧЕРНІГІВСЬКА ГРОМАДА
Запорізької області

Голова громади зустрівся з учасниками АТО за круглим столом

Дата: 19.10.2021 11:15
Кількість переглядів: 618

Фото без описуНапередодні Дня захисника України голова громади Віталій Манич зустрівся з представниками громадської організації «Спілка учасників АТО Чернігівської громади».

Зустріч розпочалася з привітання бійців зі святом. Також Віталій Манич вручив Грамоти селищної ради за високий професіоналізм, активну громадянську позицію, героїзм та мужність, проявлені при захисті незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України в районах проведення антитерористичної операції та з нагоди відзначення Дня захисника України командиру взводу забезпечення 3 патрульного батальйону військової частини 3033 Національної гвардії України майстер-сержанту Павлу Яковенку і старшому солдату Ярославу Рогову.

Спільно учасники зустрічі поговорили про перспективи розвитку громади, визначені нашими стратегічними цілями. Чернігівська ТГ – одна з небагатьох у країні, яка матеріально підтримує громадський сектор завдяки запровадженій Програмі підтримки діяльності громадських ветеранських організацій Чернігівської селищної територіальної громади на 2021-2025 роки.

Серед найбільш обговорюваних тем зустрічі були працевлаштування учасників бойових дій та забезпечення житлом. Віталій Манич розказав про можливі перспективи кожного з цих напрямків. Щодо працевлаштування, то одним із стратегічних напрямків розвитку громади є розвиток підприємництва. Наразі йде робота зі створення структури, яка буде займатися підтримкою жителів території, які хочуть створити чи вже створили власний бізнес.

Щодо надання житла, голова громади підкреслив, що це питання багато років не вирішувалося, оскільки мова йде про десятки мільйонів гривень, яких у території ніколи не було. Наразі створено створено відділ комунального майна, який займається приведенням у відповідність будівель, зокрема, і безхазяйних, яких у Чернігівці та селах немало. Уже є перші результати: будівлі взяті на баланс селищної ради, які можуть використовуватися для надання в оренду підприємцям чи продаватися. Також спеціалісти постійно шукають позабюджетні можливості для реконструкції недобудов, які могли би зменшити наявну квартирну чергу.

Ще одним порушеним питанням стало встановлення на Алеї Слави в Чернігівці меморіального знаку учасникам бойових дій.

Круглий стіл став однією з перших зустрічей, проведених головою громади Віталієм Маничем з нагоди п’ятиріччя об’єднання ТГ. Коло обговорених під час нього питань стосувалося перспектив розвитку території та підвищення комфорту проживання тут. Усі ці напрямки задекларовані Стратегією розвитку Чернігівської селищної ради до 2025 року. Частина поставлених завдань уже виконано: значно посилено матеріальну базу комунальних та медичних підприємств, завдяки створенню ЦНАПу наближено адмінпослуги до населення, у частині підвищення рівня безпеки встановлено відеокамери, працює поліцейський офіцер громади тощо.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь