A A A K K K
для людей із порушенням зору
ЧЕРНІГІВСЬКА ГРОМАДА
Запорізької області

Платникам податку на прибуток: форми фінансової звітності, що подаються поквартально

Дата: 11.08.2021 09:49
Кількість переглядів: 196

Платник податку на прибуток (крім платників податку на прибуток, які відповідно до Закону України від 16.07.1999 № 996-XIV «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні»  зобов’язані оприлюднювати річну фінансову звітність та річну консолідовану фінансову звітність разом з аудиторським звітом) подає разом з відповідною податковою декларацією квартальну або річну фінансову звітність у порядку, передбаченому для подання податкової декларації з урахуванням вимог ст. 137 ПКУ (п. 46.2 ст. 46 ПКУ).

Платники податку на прибуток, які відповідно до Закону № 996 зобов’язані оприлюднювати річну фінансову звітність та річну консолідовану фінансову звітність разом з аудиторським звітом:

  •  до перевірки фінансової звітності аудитором подають разом з податковою декларацією за відповідний податковий (звітний) період: - звіт про фінансовий стан (баланс),  - та звіт про прибутки та збитки та інший сукупний дохід (звіт про фінансові результати).

Такі платники подають контролюючому органу річну фінансову звітність, яка підлягає оприлюдненню разом з аудиторським звітом у строк не пізніше 10 червня року, наступного за звітним.

Звітним періодом для складання фінансової звітності є календарний рік. Проміжна фінансова звітність складається за результатами першого кварталу, першого півріччя, дев’яти місяців. Крім того, відповідно до облікової політики підприємства фінансова звітність може складатися за інші періоди (абз. перший частини першої ст. 13 Закону № 996).

Податковими (звітними) періодами для податку на прибуток, є календарні: квартал, півріччя, три квартали, рік. Для платників податку, у яких річний дохід від будь-якої діяльності (за вирахуванням непрямих податків) за попередній річний звітний період, не перевищує 40 млн. грн., встановлено річний податковий (звітний) період (п. 137.4, п. 137.5 ст. 137 ПКУ).

Підприємства, що становлять суспільний інтерес, публічні акціонерні товариства, суб’єкти господарювання, які здійснюють діяльність у видобувних галузях, а також підприємства, які провадять господарську діяльність за видами, перелік яких визначається КМУ, складають фінансову звітність та консолідовану фінансову звітність за міжнародними стандартами. Інші підприємства самостійно визначають доцільність застосування міжнародних стандартів для складання фінансової звітності та консолідованої фінансової звітності (частина друга та третя ст. 121 Закону №996).

Проміжна фінансова звітність – це фінансовий звіт, що складається або з повного комплекту фінансової звітності, або з комплекту стислої фінансової звітності за проміжний період (п. 4 Міжнародного стандарту бухгалтерського обліку 34).

Повний комплект фінансової звітності включає: -звіт про фінансовий стан на кінець періоду; -звіт про прибутки та збитки та інший сукупний дохід за період; -звіт про зміни у власному капіталі за період; -звіт про рух грошових коштів за період; -примітки, що містять виклад суттєвих облікових політик та інші пояснення; -порівняльну інформацію стосовно попереднього періоду; -звіт про фінансовий стан на початок найбільш раннього порівняльного попереднього періоду, коли суб’єкт господарювання застосовує облікову політику ретроспективно або здійснює ретроспективний перерахунок статей своєї фінансової звітності, або коли він перекласифікує статті своєї фінансової звітності.

Проміжний фінансовий звіт має включати, як мінімум, такі компоненти: - стислий звіт про фінансовий стан, - стислий звіт або стислі звіти про прибуток або збиток та інший сукупний дохід, - стислий звіт про зміни у власному капіталі, - стислий звіт про рух грошових коштів та деякі пояснювальні примітки.

Формою Податкової декларації з податку на прибуток підприємств, затвердженою наказом МФУ від 20.10.2015 № 897 (зі змінами), передбачено подання форм фінансової звітності як додатка ФЗ до Декларації.

У таблиці «Наявність додатків» Декларації платниками, які складають фінансову звітність згідно з міжнародними стандартами, у графі «МСФЗ» графи «ФЗ» та у таблиці «Наявність поданих до Податкової декларації з податку на прибуток підприємств додатків – форм фінансової звітності» проставляється позначка «+», що відповідає назвам форм фінансової звітності, поданої разом з Декларацією.

  • Платники податку на прибуток, які складають фінансову звітність за міжнародними стандартами подають до органів ДПС разом з Декларацією проміжну та річну фінансову звітність:

  • за податкові (звітні) періоди: квартал, півріччя, три квартали можуть подати повний або стислий комплект (включає, як мінімум: звіт про фінансовий стан (баланс); звіт про прибутки та збитки та інший сукупний дохід (звіт про фінансові результати))

  • за річний податковий (звітний) період – повний комплект.

  • Платники податку на прибуток, які зобов’язані оприлюднювати річну фінансову звітність разом з аудиторським звітом, подають до органів ДПС річну фінансову звітність за звітний рік разом з аудиторським висновком у строк не пізніше 10 червня року, наступного за звітним, яка включає: -звіт про фінансовий стан (баланс); -звіт про прибутки та збитки та інший сукупний дохід (звіт про фінансові результати); -звіт про рух грошових коштів; -звіт про власний капітал; -примітки до річної фінансової звітності.

Складена до перевірки аудитором річна фінансова звітність, яка подається разом з Декларацією за відповідний податковий (звітний) період включає:

  • звіт про фінансовий стан (баланс);

  • звіт про прибутки та збитки та інший сукупний дохід (звіт про фінансові результати).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь