A A A K K K
для людей із порушенням зору
ЧЕРНІГІВСЬКА ГРОМАДА
Запорізької області

Інформаційне повідомлення про винесення на громадське обговорення проєкту рішення селищної ради «Про припинення юридичної особи Замістянська загальноосвітня школа І-ІІ ступенів Чернігівської селищної ради шляхом ліквідації»

Дата: 07.07.2021 11:51
Кількість переглядів: 210

Інформаційне повідомлення про винесення на громадське обговорення проєкту рішення селищної ради «Про припинення юридичної особи Замістянська загальноосвітня школа І-ІІ ступенів Чернігівської селищної ради Чернігівського району Запорізької області шляхом ліквідації»

1. Найменування організатора громадського обговорення: Чернігівська селищна рада Бердянського району Запорізької області

2. Мета: врахування думки жителів Чернігівської селищної територіальної громади щодо припинення юридичної особи Замістянська загальноосвітня школа І-ІІ ступенів Чернігівської селищної ради Чернігівського району Запорізької області шляхом ліквідації.

Відповідно до пункту 30 частини 1 статті 26, статті 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», законів України «Про внесення змін до деяких законів України щодо впорядкування окремих питань організації та діяльності органів місцевого самоврядування і районних державних адміністрацій», Законів України «Про освіту», «Про повну загальну середню освіту», пункту 3 Прикінцевих та перехідних положень Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо впорядкування окремих питань організації та діяльності органів місцевого самоврядування і районних державних адміністрацій», статті 78 Господарського кодексу України, постанови Верховної Ради України від 17 липня 2020 року № 807-IX «Про утворення та ліквідацію районів» рішення про утворення, реорганізацію, ліквідацію чи перепрофілювання (зміну типу) закладу загальної середньої освіти приймає його засновник (засновники).

Мережа закладів загальної середньої освіти формується відповідно до законодавства з урахуванням соціально-економічної та демографічної ситуації, а також відповідно до культурно-освітніх та інших потреб територіальної громади. Розвиток мережі комунальних початкових шкіл, гімназій забезпечують районні, міські, сільські, селищні ради.

Реорганізація чи ліквідація закладів загальної середньої освіти у сільській місцевості допускаються лише після громадського обговорення проєкту, відповідного рішення засновника.

Станом на червень 2021 року на території Чернігівської селищної ради функціонують 16 заклади загальної середньої освіти, 8 заклади дошкільної освіти. Розрахункова наповнюваність класів визначається з урахуванням кількості населення та щільності його проживання і є основною складовою у розрахунку субвенції з державного бюджету, яка передбачена на заробітну плату педагогічних працівників.

Кількість учнів, що здобувають освіту на усіх рівнях, складає 1678 учні. Значна видаткова частина бюджету Чернігівської селищної територіальної громади використовується на забезпечення надання освітніх послуг. Заклади загальної середньої освіти з нижчою фактичною наповнюваністю класів у порівнянні з розрахунковою є найбільш затратними комунальними установами (у перерахунку на одного учня).

Проте надмірні витрати на утримання малокомплектних закладів позбавляють можливості громади вкладатися у розвиток шкіл, які забезпечують більш високу якість освітніх послуг, крім того додаткове фінансування в такому випадку буде виділено з коштів чернігівської селищної територіальної громади, що могли б бути спрямовані на розвиток інфраструктури, співфінансування проєктів тощо.

Заходи з оптимізації шкільної мережі планується провести з метою створення єдиного освітнього простору, раціонального та ефективного використання наявних ресурсів, їх спрямування на задоволення освітніх потреб учнів та вихованців, створення умов для вміння учнями набувати навиків спілкування в колективі однолітків, вчитися здобувати лідерські навики, мати можливість повноцінного розвитку своїх здібностей та творчої майстерності.

На сьогодні Замістянській ЗОШ І-ІІ ступенів є школою без контингенту близько 8 років.

Дія прийнятого рішення поширюватиметься на здобувачів освіти та їх батьків.

3. Суб’єкти, що внесли пропозицію про реорганізацію закладів загальної середньої освіти та створення філій опорних закладів загальної середньої освіти: відділ освіти Чернігівської селищної ради Бердянського району Запорізької області.

4. Формат проведення громадського обговорення: у зв’язку з продовженням дії постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (із змінами) та забороною масових зібрань, пропозиції та зауваження приймаються у формі письмових та електронних листів. Також із дотриманням усіх заходів епідемічної безпеки публічне громадське обговорення може бути проведено на базі закладу освіти.

5. Поштова адреса та адреса електронної пошти, номер телефону, строк і форми для подання пропозицій (зауважень): Чернігівська селищна рада Бердянського району Запорізької області, смт Чернігівка, вул. Українська, 57, 71202, chernotg@ukr.net, 0614091101.

Пропозиції (зауваження) учасників громадського обговорення подаються у письмовій формі, надсилаються електронною поштою із зазначенням прізвища, імені, по батькові та адреси особи, яка їх подає, протягом 15 календарних днів з дати опублікування повідомлення про його проведення.

6. Місцезнаходження та адреса електронної пошти, номер телефону організатора громадського обговорення, за якими можна отримати консультації з питання, що винесено на громадське обговорення: Чернігівська селищна рада Бердянського району Запорізької області, смт Чернігівка, вул. Українська, 57, 71202, chernotg@ukr.net, 0614091101.

7. Прізвище та ім’я особи, визначеної відповідальною за проведення громадського обговорення: Сапальов Віктор Вікторович, перший заступник селищного голови.

8. Строк і спосіб оприлюднення результатів громадського обговорення, узагальнення висловлених в ході проведення громадського обговорення зауважень та пропозицій здійснюється організатором. Після отримання висловлених пропозицій та проведення аналізу відбудеться оприлюднення результатів громадського обговорення на офіційному сайті Чернігівської селищної ради протягом 1 робочого дня.

 

Проект Про припинення юридичної особи Замістянська загальноосвітня школа І-ІІ ступенів Чернігівської селищної ради Чернігівського району Запорізької області шляхом ліквідації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь