A A A K K K
для людей із порушенням зору
ЧЕРНІГІВСЬКА ГРОМАДА
Запорізької області

Укласти договір на вивезення сміття зобов'язаний кожен домовласник чи підприємець громади. Порушення правил благоустрою призведе до адмінвідповідальності

Дата: 07.07.2021 08:40
Кількість переглядів: 1461

Чернігівська селищна рада повідомляє суб’єктів підприємницької діяльності, власників об’єктів житлової та нежитлової нерухомості, мешканців територій населених пунктів громади про необхідність укладення договорів на вивезення твердих побутових відходів.

Відповідно до частини 2 статті 35 -1 ЗУ «Про відходи» Власники або наймачі, користувачі, у тому числі орендарі, джерел утворення побутових відходів укладають договори з виконавцем послуг з вивезення побутових відходів, здійснюють оплату послуг з поводження з побутовими відходами та забезпечують роздільне збирання побутових відходів.

Відповідно до пункту 2 частини 2 статті 17 ЗУ «Про благоустрій населених пунктів» громадяни зобов’язані дотримуватись правил благоустрою територій населених пунктів.

Згідно з частиною 1 статті 25 Закону України «Про житлово-комунальні послуги», споживачі зобов’язані укласти договір про поводження з побутовими відходами з особою, визначеною у встановленому законодавством порядку.

Відповідно до рішення Чернігівської селищної ради від 22.05.2013 № 18 «Про затвердження Правил благоустрою території Чернігівської селищної ради» суб’єкти благоустрою при поводженні з відходами зобов’язані укладати договори на вивезення (збирання, зберігання, перевезення, знешкодження, видалення і захоронення) відходів згідно з вимогами чинного законодавства.

Одночасно повідомляємо, що відповідно до рішення Чернігівської селищної ради від 16.04.2021 № 1 «Про результати конкурсу з визначення виконавця послуг з вивезення побутових в населених пунктах Чернігівської територіальної громади» виконавцем послуг зі збирання та вивезення твердих побутових відходів на території Чернігівської селищної ради визначено Комунальне підприємство «Чернігівське ВУЖКГ» Чернігівської селищної ради.

Тому, Чернігівська селищна рада попереджає юридичних та фізичних осіб населених пунктів громади щодо необхідності укласти договір із надавачем послуг на вивіз твердих побутових відходів.

Таким чином, відсутність у фізичної особи, юридичної особи, підприємця договору на вивезення побутових відходів є порушенням Законів «Про відходи», «Про житлово-комунальні послуги», «Про благоустрій населених пунктів» та Правил благоустрою території Чернігівської селищної ради та тягне за собою адміністративну відповідальність.

При виявленні фактів порушення Правил благоустрою території Чернігівської селищної ради уповноважені на те особи мають право складати протоколи, в яких фіксуватимуться дані порушення і на підставі яких до порушників буде відкриватись адміністративне провадження.

Відповідно до статті 152 Кодексу України «Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою, правил благоустрою населених пунктів» порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів - тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти (340 грн.) до вісімдесяти (1360 грн.) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян - суб'єктів підприємницької діяльності - від п'ятдесяти (850 грн.) до ста (1700 грн) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

У випадку не підписання Вами договору про вивезення побутових відходів з надавачем послуги ви будете притягнуті до адміністративної відповідальності відповідно до статті 42 Закону України «Про благоустрій населених пунктів» та статті 152 кодексу України про адміністративні правопорушення «Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів».

Вартість вивезення 1м3 ТПВ у КП «Чернігівське ВУЖКГ» Чернігівської селищної ради для бюджетних організацій становить, інших споживачів – 128,20 грн/м3, для мешканців багатоквартирного житлового фонду – 15,50 грн/м3, вартість вивезення ТПВ для приватних домогосподарств становить 16,61 грн на одну людину в місяць.

Враховуючи наведене, селищна рада та КП «Чернігівське ВУЖКГ закликає споживачів послуг з вивезення ТПВ, до укладення відповідних договорів, що є обов’язком споживача.

Для того, щоб укласти договір необхідно звернутися власнику/співвласнику або повнолітнім членам сім'ї, які зареєстровані в квартирі, представників підприємств, організацій або установ до комунального підприємства, яка знаходиться за адресою: смт Чернігівка, вул. Набережна, 16.

Перелік документів, необхідних для укладення договору про надання послуг з централізованого водопостачання та водовідведення, послуг на вивіз ТПВ (оригінали наступних документів потрібно мати при собі):

документ, що посвідчує особу споживача (для громадян України — паспорт громадянина України або тимчасове посвідчення громадянина України, видане у зв'язку з втратою паспорта чи у зв'язку з прийняттям громадянства України; для іноземців — національний паспорт або документ що його замінює;

довідку про присвоєння ідентифікаційного номеру (за наявності);

довідку про склад сім'ї.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь