Спеціалісти Чернігівського РУ ГУ Держпродспоживслужби здійснили 176 перевірок щодо дотримання карантинних обмежень
З метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, спеціалісти Чернігівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області, продовжують здійснювати перевірки дотримання протиепідемічних вимог, встановлених постановами Кабінету Міністрів України та Головного державного санітарного лікаря України.
Так, в ІІ кварталі 2021 року, було здійснено 176 перевірок щодо дотримання карантинних обмежень, під час яких встановили порушення на 17 об’єктах.
Зокрема, в ході перевірок виявлялися наступні порушення: перед початком зміни не проводиться температурний скринінг працівниками закладу; працівники закладів торгівлі не дотримуються правил використання ЗІЗ, під час здійснення розрахунку та відпуску товару не використовують одноразові рукавички; не дотримуються вимог щодо правил приготування та застосування дезінфекційних засобів відповідно методичних рекомендацій, інструкцій; не проводиться вологе прибирання приміщень та поверхонь, місць контакту рук працівників та відвідувачів не рідше ніж кожні 2 години, перед початком та після закінчення робочого дня/зміни.
До порушників застосовані заходи згідно чинного законодавства, зокрема надано 17 приписи (пропозицій) щодо усунення та недопущення в подальшому порушень карантинних вимог, складено 17 протоколів про адміністративні правопорушення.
Водночас, у ході проведення моніторингових обстежень, представники Держпродспоживслужби проводять інформаційно-просвітницьку роботу щодо необхідності дотримання протиепідемічних заходів.
Коментарі:
Ваш коментар може бути першим :)