A A A K K K
для людей із порушенням зору
ЧЕРНІГІВСЬКА ГРОМАДА
Запорізької області

В громаді відбувся мітинг з нагоди Дня скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні

Дата: 22.06.2021 13:20
Кількість переглядів: 501

Фото без описуУ вівторок, 22 червня, біля Меморіалу Слави в Чернігівці жителі і гості громади згадали тих, чиї життя забрала чи скалічила війна. Тут пройшов мітинг з нагоди Дня скорботи та вшанування пам’яті жертв війни в Україні.

Голова громади Віталій Манич звернувся до присутніх зі словами пошани ветеранам, які захищали рідну землю. Він підкреслив, що вдячні нащадки ніколи не забудуть мужність, волю до перемоги і невтомний оптимізм, який допоміг подолати всі тяготи жорстокої війни і повернути мирне небо нашої Вітчизни. Також голова громади згадав мужність тих, хто і сьогодні боронить Батьківщину він ворога.

Про подвиг предків та страшні втрати війни для нашої землі говорили у своїх виступах також голова організації ветеранів України Чернігівської селищної територіальної громади Петро Євенко і священнослужитель Православної Церкви України ієрей Андрій Фоменко. Молебень за полеглими у боях відслужив настоятель Храму Різдва Пресвятої Богородиці протоієрей Павло Штефура.

Пам’ять загиблих вшанували хвилиною мовчання та покладанням квітів до підніжжя Невідомому Солдату.

22 червня 1941 року фашистська Німеччина розв’язала війну з Радянським Союзом. Цей день став чорною сторінкою в історії нашого народу і був визнаний Днем скорботи та вшанування в Україні жертв війни. Із 27 мільйонів радянських людей, загиблих у роки війни, 7 млн – були українцями. З них 4,5 млн – загинули на полі бою. Лише за приблизними даними, за період Великої Вітчизняної війни Радянський Союз втратив понад 12 млн солдатів: 6 млн – полягли на фронтах, близько мільйона – померли від ран та нещасних випадків, понад 5 млн – не повернулися з концтаборів чи зникли безвісти. Приблизно 11 мільйонів громадян СРСР загинули від невиправданої, жорстокої окупації, ще три мільйони – не повернулися з примусових робіт.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь