ЧЕРНІГІВСЬКА ГРОМАДА
Запорізької області

В громаді відбувся мітинг з нагоди Дня скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні

Дата: 22.06.2021 13:20
Кількість переглядів: 538

Фото без описуУ вівторок, 22 червня, біля Меморіалу Слави в Чернігівці жителі і гості громади згадали тих, чиї життя забрала чи скалічила війна. Тут пройшов мітинг з нагоди Дня скорботи та вшанування пам’яті жертв війни в Україні.

Голова громади Віталій Манич звернувся до присутніх зі словами пошани ветеранам, які захищали рідну землю. Він підкреслив, що вдячні нащадки ніколи не забудуть мужність, волю до перемоги і невтомний оптимізм, який допоміг подолати всі тяготи жорстокої війни і повернути мирне небо нашої Вітчизни. Також голова громади згадав мужність тих, хто і сьогодні боронить Батьківщину він ворога.

Про подвиг предків та страшні втрати війни для нашої землі говорили у своїх виступах також голова організації ветеранів України Чернігівської селищної територіальної громади Петро Євенко і священнослужитель Православної Церкви України ієрей Андрій Фоменко. Молебень за полеглими у боях відслужив настоятель Храму Різдва Пресвятої Богородиці протоієрей Павло Штефура.

Пам’ять загиблих вшанували хвилиною мовчання та покладанням квітів до підніжжя Невідомому Солдату.

22 червня 1941 року фашистська Німеччина розв’язала війну з Радянським Союзом. Цей день став чорною сторінкою в історії нашого народу і був визнаний Днем скорботи та вшанування в Україні жертв війни. Із 27 мільйонів радянських людей, загиблих у роки війни, 7 млн – були українцями. З них 4,5 млн – загинули на полі бою. Лише за приблизними даними, за період Великої Вітчизняної війни Радянський Союз втратив понад 12 млн солдатів: 6 млн – полягли на фронтах, близько мільйона – померли від ран та нещасних випадків, понад 5 млн – не повернулися з концтаборів чи зникли безвісти. Приблизно 11 мільйонів громадян СРСР загинули від невиправданої, жорстокої окупації, ще три мільйони – не повернулися з примусових робіт.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь