A A A K K K
для людей із порушенням зору
ЧЕРНІГІВСЬКА ГРОМАДА
Запорізької області

Відбулося позачергове засідання селищної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

Дата: 24.04.2021 09:31
Кількість переглядів: 404

Фото без опису23 квітня голова громади Віталій Манич провів позачергове засідання селищної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Рішенням комісії було подовжено дію попередніх карантинних обмежень, а також доповнено їх. Здебільшого мова йшла про порядок відзначення релігійних і травневих свят.

Так релігійним установам рекомендовано: суворо дотримуватися вимог Постанови Кабінету Міністрів України під час проведення релігійних свят; провести служіння максимально в онлайн-форматі; збільшити кількість сесій благословення та зменшити їх тривалість; тримати відкритими двері у приміщення культових споруд; скасувати обряди, що передбачають фізичний контакт (наприклад, поцілунки святинь); встановити обмеження на відвідування служби перед благословенням всередині храмів та забезпечити дотримання дистанції між прихожанами на вулиці не менше 1,5 м; розмістити на вході до культових споруд засоби дезінфекції рук та пристрої для безконтактного вимірювання температури.

Духовенство, релігійні організації закликали максимально інформувати прихожан щодо рекомендованого формату проведення обрядів. Приміром, обряди благословення та освячення їжі може відвідувати одна особа від домогосподарства або родини. При цьому людей похилого віку та тих, які страждають хронічними хворобами, закликають взагалі утриматися від відвідування релігійних обрядів. Усі віряни та служителі церков мають утримуватися від святкових обіймів та привітань з безпосереднім (фізичним) контактом, обмежити відвідування та прийом гостей після проведення релігійних обрядів.

Увага всіх під час святкувань перед усім має бути зосереджена на збереженні здоров’я та захисті сім’ї, захисті літніх людей, відповідальному ставленні до здоров’я та гігієни.

Також рішенням комісії відділенню поліції №1 Бердянського РВП ГУНП в Запорізькій області рекомендовано посилити здійснення контролю за дотриманням протиепідемічних обмежень на території громади, особливо на період релігійних та травневих свят. Зокрема, йшлося про посилення контролю за перевізниками.

Посилить контроль за дотриманням санітарного законодавства і здійсненням протиепідемічних заходів закладами дошкільної освіти, громадського харчування, ДЮСШ, КП «Мрія», закладами, що надають послуги з розміщення, об’єктами торгівлі продовольчими та непродовольчими групами товарів тощо Чернігівське районне управління держпродспоживслужби в Запорізькій області.

Актуальними лишаються і попередні обмеження:

ЗАБОРОНЕНО: перебування без вдягнутих респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот на територіях закладів охорони здоров’я та освіти, на зупинках громадського транспорту; на інших територіях загального користування у разі неможливості дотримання фізичної дистанції не менше 1 метра; відвідування закладів освіти учнями 1-11 класів (у дитячих садочках буде створено «чергові» групи, які прийматимуть до 10 дітей); роботу торговельно-розважальних центрів та інших розважальних закладів; проведення всіх масових заходів (розважальних, спортивних, соціальних, рекламних тощо); приймання відвідувачів закладами культури і проведення культурних масових заходів; приймання відвідувачів у спортивних залах; роботу магазинів, крім тих, не менше 60% торговельної площі яких призначено для торгівлі продуктами харчування, пальним, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, засобами гігієни та побутовою хімією, засобами зв’язку, друкованими засобами масової інформації, ветеринарними препаратами, кормами, насінням, засобами захисту рослин, без обмеження доступу відвідувачів до інших товарів, представлених в асортименті (інші торговельні заклади працюватимуть із здійсненням адресної доставки замовлень); заклади громадського харчування працюватимуть із здійсненням адресної доставки замовлень та «на виніс»; діяльність ринку (крім продажу продовольчих товарів). заборонено здійснення перевезень автомобільним і залізничним транспортом (КРІМ транзитних перевезень та перевезень легковими автомобілями, таксі, кількість пасажирів, включаючи водія, у яких - не більше 4 осіб без урахування дітей віком до 14 років; службовими та/або орендованими транспортними засобами підприємств, закладів та установ у межах кількості місць для сидіння і виключно за маршрутами руху, про які поінформовано не менш, ніж за два дні органи Національної поліції); заборонено будь-яку діяльність з надання послуг населенню у парках, паркових зонах, на території ігрових, спортивних, розважальних, інших відкритих майданчиків, яка призводить (чи може призвести) до скупчення населення; поширити на усі літні (відкриті) майданчики заборону приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які здійснюють діяльність у сфері громадського харчування (кафе, бари тощо), крім адресної доставки та замовлень на виніс. 

Водії таксі повинні належним чином забезпечувати виконання санітарних норм: наявність захисних масок, респіраторів у водіїв та пасажирів; наявність в автомобілі антисептика; кількість пасажирів не має перевищувати трьох осіб; проведення санітарної обробки салону.

Відбуватиметься контроль за дотриманням соціальної дистанції у громадських місцях (усередині та біля приміщень банків, магазинів, аптек тощо).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь