Чернігівське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби інформує
З метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, спеціалістами Чернігівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Запорізькій області з I квартал 2021 року проведено 168 моніторингових обстежень об’єктів нагляду різних сфер діяльності щодо дотримання карантинних обмежень.
У ході перевірок на 20 об’єктах виявлені порушення протиепідемічних вимог, встановлених постановами Кабінету Міністрів України та Головного державного санітарного лікаря України з профілактики поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.
Зокрема, в ході перевірок виявлялися наступні порушення: перед початком зміни не проводиться температурний скринінг працівниками закладу; не розраховане одночасне перебування відвідувачів у закладах з розрахунку не більше однієї особи на 10м2 площі зали обслуговування; не нанесено відповідне тимчасове маркування для перебування в черзі з дотриманням дистанції між відвідувачами не менше 1,5 м; не організоване місце для обробок рук спиртовмісними антисептиками з концентрацією активно діючої речовини понад 60% для ізопропілових спиртів та понад 70% для етилових спиртів, працівники закладів торгівлі не дотримуються правил використання ЗІЗ, під час здійснення розрахунку та відпуску товару не використовують одноразові рукавички; не дотримуються вимог щодо правил приготування та застосування дезінфекційних засобів відповідно методичних рекомендацій, інструкцій; не проводиться вологе прибирання приміщень та поверхонь, місць контакту рук працівників та відвідувачів не рідше ніж кожні 2 години, перед початком та після закінчення робочого дня/зміни.
До порушників застосовані заходи згідно чинного законодавства, зокрема надано 19 приписів (пропозицій) щодо усунення та недопущення в подальшому порушень карантинних вимог, складено 19 протоколів про адміністративні правопорушення, до Національної поліції надіслане 1 інформаційне повідомлення для відповідного реагування.
З метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19) спеціалісти управління Держпродспоживслужби в ході моніторингових обстежень постійно проводять роз’яснювальну роботу серед суб’єктів господарювання.