A A A K K K
для людей із порушенням зору
ЧЕРНІГІВСЬКА ГРОМАДА
Запорізької області

До уваги мешканців громади!

Дата: 02.03.2021 13:15
Кількість переглядів: 356

З метою забезпечення надходжень до місцевого бюджету податків з роздрібного продажу підакцизних товарів та посилення боротьби з незаконним виробництвом та обігом алкогольних напоїв в громаді активізувалась робота по виявленню незаконного виробництва та реалізації підакцизних товарів.

На даний час в  Україні продаж алкогольних напоїв з підробленими марками акцизного податку, продаж спиртних напоїв за цінами, нижчими за мінімальні, є найтиповішими порушеннями. Легальна горілка в Україні сьогодні коштує від 93 грн. за 0,5 пляшку. Усе, що дешевше - або фальсифікат, або контрафактна продукція, попереджають експерти. 

За інформацією аналітичних підрозділів податкової служби України, у тіньовий обіг алкоголь потрапляє як з підпільних цехів, що виробляють фальсифіковану продукцію, небезпечну для здоров’я і життя людини, так і з легально діючих підприємств галузі, що незаконно виготовляють її з нелегально отриманого спирту. Такий необлікований алкогольний продукт надходить до торговельної мережі з підробленими марками акцизного податку.

Однією з головних причин розповсюдження фальсифікованого алкоголю є легковажне ставлення самих споживачів до свого здоров’я, які, заощаджуючи кілька гривень, свідомо купують продукцію сумнівної якості.
Як розпізнати підроблений продукт: місце купівлі товару, найменші сумніви щодо зовнішнього вигляду пляшки, напою у ній або наклеєної акцизної марки, а головне — ціна спиртного, нижча за мінімально встановлену, мають стати сигналом застереження: можлива підробка. Тож обирати між ощадливістю і здоров’ям кожному доведеться на власний розсуд.

На сьогодні за виготовлення та реалізацію фальсифікованого алкоголю вітчизняним законодавством передбачено кримінальну відповідальність. Приміром, стаття  216 Кримінального кодексу України (незаконне виготовлення, підроблення, використання або збут незаконно виготовлених, одержаних чи підроблених контрольних марок) передбачає штраф від  8500 до  17 000 грн., ст. 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) — штраф від 85 000 грн. до 170 000 грн., а в разі отруєння або смерті споживача — караються позбавленням волі на строк від восьми до десяти років з конфіскацією майна. 

Шановні жителі нашої громади! Купуйте підакцизні товари лише там, де наявна ліцензія на реалізацію і де Вам видають фіскальний чек. Це забезпечить надходження акцизного податку до місцевого бюджету і збереже Ваше здоров’я, а можливо і життя.

У разі виявлення порушень з питань незаконного виробництва та обігу алкогольних напоїв, правил торгівлі і надання послуг працівниками торгівлі, громадського харчування та сфери послуг, громадянами, які провадять  підприємницьку діяльність, прохання повідомляти селищну раду за телефоном 0614091380. Або повідомити на електронну  адресу chernotg@ukr.net  та/або Головне управління Державної податкової служби у  Запорізькій області, що знаходиться за адресою: пр. Соборний, 166, м. Запоріжжя, 69107, тел. (061)219-05-15, тел. 219-05-16, е-mail: zp.official@sfs.gov.ua


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь