A A A K K K
для людей із порушенням зору
ЧЕРНІГІВСЬКА ГРОМАДА
Запорізької області

Випилювання лісонасаджень - злочин, який карається серйозним штрафом!

Дата: 23.02.2021 08:21
Кількість переглядів: 985

Фото без опису17 лютого поліцейським офіцером громади було виявлено та задукоментовано факт незаконної порубки лісонасаджень у лісосмузі між Чернігівкою та Новополтавкою Чернігівської територіальної громади. Порушником виявився мешканець Чернігівки. На місце події було залучено працівників лісництва. Відносно порушника складено протокол, та притягнуто до відповідальності за вчинення правопорушення, передбаченого ст. 65 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Нагадуємо, що відповідно до ст. 65 КУпАП,

незаконна порубка і пошкодження дерев або чагарників;

перевезення, зберігання незаконно зрубаних дерев або чагарників;

знищення або пошкодження лісових культур, сіянців або саджанців у лісових розсадниках і на плантаціях, а також молодняка природного походження і самосіву на площах, призначених під лісовідновлення,

 тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від тридцяти до шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від ста п’ятдесяти до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

А відповідно ст.246 Кримінального кодексу України,

незаконна порубка дерев або чагарників у лісах, захисних та інших лісових насадженнях, перевезення, зберігання, збут незаконно зрубаних дерев або чагарників, що заподіяли істотну шкоду,

карається штрафом від тисячі до тисячі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Істотною шкодою вважається така шкода, яка у двадцять і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян, або інша істотна шкода, завдана навколишньому природному середовищу в частині забезпечення ефективної охорони, належного захисту, раціонального використання та відтворення лісів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь