ЧЕРНІГІВСЬКА ГРОМАДА
Запорізької області

Привітання голови громади Віталія Манича з Днем соборності України

Дата: 22.01.2021 07:58
Кількість переглядів: 604

Фото без описуШановні жителі громади! Сьогодні, 22 січня, ми черговий раз відзначаємо День Соборності України. Саме цього дня в 1919 році здійснилася мрія багатьох поколінь українських патріотів – було проголошено Акт Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки. Акт Злуки, закріплений в Універсалі Директорії УНР, унормовував омріяні попередніми поколіннями ідеали української соборності, визначивши: «Збулися віковічні мрії. якими жили і за які вмирали кращі сини України.

Однині є єдина незалежна Українська Народна Республіка. Однині народ Український, визволений могутнім поривом своїх власних сил, має змогу дружніми зусиллями всіх своїх синів будувати нероздільну, самостійну Державу на благо і щастя всього її трудового народу».

Боротьба українського народу за соборність своїх земель – одна із важливих сторінок нашого минулого. Не припиняється вона і тепер.

Реальна соборність України сьогодні означає не просто підпорядкованість українських земель, а громадянське порозуміння усіх регіонів нашої країни. Це національна ідея, яка зумовлює консолідацію українців. Адже всі ми – запоріжці, кіровоградці, донеччани, луганчани, кияни, волиняни, галичани, подоляни, полтавчани, слобожанці, закарпатці, кримчани − є єдиним народом.

Важкі часи переживає наша держава. Але ми – українці – сильна нація, і Україна – єдина країна. Кожен з нас намагається допомогти, зробити свій внесок у майбутнє. Кожен з нас має любити свій народ, його культуру і традиції, як це робили ті, хто загинув за нашу незалежність на Майдані та на полі бою. Ми серцем і душею з тими, хто в ці дні боронить нашу свободу на сході України, пам’ятаємо тих хто віддав своє життя задля щастя наступних поколінь.

Ми маємо бути свідомі того, що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети – побудови економічно й духовно багатої, вільної й демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки.

Нехай же наша спільна діяльність позначається світлими справами, спрямованими на розвиток і зміцнення Батьківщини, на добробут і розквіт духовності народу.

Нехай віра в краще майбуття буде незгасною і ніколи не покидає нас почуття відповідальності за долю матері – України, вільне щасливе і заможне життя її громадян.

У День Соборності України бажаю Вам добра та щастя, здоров’я та наснаги!

В єднанні наша сила!

З повагою селищний голова Віталій МАНИЧ


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь