ЧЕРНІГІВСЬКА ГРОМАДА
Запорізької області

На які вакансії можуть розраховувати безробітні у центрі зайнятості?

Дата: 13.01.2021 11:36
Кількість переглядів: 415

Наразі ринок праці доволі мобільний. Попит роботодавців залежить від економічної ситуації в країні в цілому, від розвитку окремо взятого підприємства, від сезонності та ще багатьох факторів. А 2020 рік вніс свої особливі корективи через пандемію COVID-19. То яких працівників найбільш шукали роботодавці у  минулому році, та на які вакансії могли розраховувати безробітні, які користувались послугами служби зайнятості?

У базі даних служби зайнятості Запорізької області протягом 2020 року налічувалось 33,6 тис вакансій. Найпопулярнішими професійними групами, за якими працедавці шукали співробітників були: робітники з обслуговування, експлуатації та контролювання за роботою технологічного устаткування, складання устаткування та машин -7,9 тис (23,6% від загальної кількості); найпростіші професії - 5,8 (17,4%); працівники сфери торгівлі та послуг - 5,5 тис (16,4%); кваліфіковані робітники з інструментом 4,7 тис (13,9 %) та інші.

Ринок праці схильний до коливань, але незаперечним є ствердження - все частіше роботодавець шукає «універсального» робітника, здатного виконувати декілька функцій, здатного навчатись та готового до змін. І чим більше працівник має професійних навичок, тим більшу заробітну плату готовий надати роботодавець.

Отримати заробітну плату 10-15 тис гривень можуть не лише керівники, а і представники робітничих професій. Так, робітнику з комплексного обслуговування й ремонту будинків, який має навички роботи електрогазозварника та електромонтера, компанія пропонувала заробітну плату понад 13 тисяч грн.

Для людей з інвалідністю також знайдеться достойна робота. Одне із підприємств міста пропонувало платити майстру виробничої дільниці 14 тисяч гривень.

«Вже стабільно останнім часом спостерігається неабияка зацікавленість роботодавців у кваліфікованих робітниках. Працедавцям потрібні продавці, водії, електромонтери, електрогазозварювальники, слюсарі, медсестри, та інші представники робочих професій», - розповідає директор Запорізького обласного центру зайнятості Ірина Дуднік.

Додаткову інформацію можна отримати у відділі організаційно-інформаційної роботи та архівної справи Запорізького ОЦЗ за номером (061)233-11-47


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь