ЧЕРНІГІВСЬКА ГРОМАДА
Запорізької області

Проведено засідання виконавчого комітету та розглянуто ряд важливих питань

Дата: 12.01.2021 11:55
Кількість переглядів: 661

Фото без опису12 січня голова громади Віталій Манич провів засідання виконавчого комітету, на якому було розглянуто 23 проєктів рішень. Зокрема, начальник Чернігівського районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» в Запорізькій області Оксана Безула доповіла про порядок виконання адміністративних стягнень у вигляді громадських робіт, виправних робіт та суспільно корисних робіт та кримінальних покарань у виді громадських робіт.

Громадські роботи як вид адміністративного стягнення полягає у виконанні правопорушником у вільний від роботи чи навчання час безоплатних суспільно корисних робіт, вид яких визначають органи місцевого самоврядування.

Громадські роботи призначаються районним, районним у місті, міським чи міськрайонним судом (суддею) на строк від двадцяти до шістдесяти годин (що відрізняє громадські роботи як адміністративне стягнення від аналогічних робіт як кримінальне покарання).

Інформуємо, що згідно з чинним законодавством громадські роботи є безоплатними і виконуються не більш як чотири години на день (неповнолітніми – дві години) у вільний від основної роботи чи навчання час.

Відповідно до статті 3213 Кодексу України про адміністративні правопорушення на власника підприємства, установи, організації або уповноваженого ним органу за місцем відбування порушником громадських робіт покладаються такі обов’язки: погодження з уповноваженим органом з питань пробації переліку об’єктів, на яких порушники відбувають громадські роботи, та видів цих робіт; контроль за виконанням порушниками визначених для них робіт; своєчасне повідомлення уповноваженого органу з питань пробації про ухилення порушника від відбування стягнення (невихід на роботу без поважних причин); ведення обліку та інформування уповноваженого органу з питань пробації про кількість відпрацьованих порушником годин, яке передбачає: видання власником підприємства (установи, організації) або уповноваженим ним органом розпорядчого документа про початок відбування порушником громадських робіт, закріплення за ним відповідальної особи, ознайомлення порушника із правилами техніки безпеки при виконанні стягнення; складання власником підприємства (установи, організації) або уповноваженим ним органом на строк  відбування порушником громадських робіт графіка, в якому поденно зазначаються час та місце відбування цих робіт; надсилання власником підприємства (установи, організації) або уповноваженим ним органом у день видання розпорядчого документа витягу з нього та графіка, у якому зазначено час та місце відбування робіт, до уповноваженого органу з питань пробації; заповнення власником підприємства (установи, організації) або уповноваженим ним органом табеля виходу на роботу особи, до якої застосовано  адміністративне  стягнення у вигляді громадських робіт, копія якого щомісяця надсилається до уповноваженого органу з питань пробації протягом відбуття порушником громадських робіт.

Звертаємо увагу, що до відбутого строку громадських робіт зараховується тільки той час, протягом якого порушник виконував суспільно корисну працю на визначених об’єктах, що підтверджено документально.

На власника підприємства, установи, організації або уповноваженого ним органу відповідно до статті 39 Кримінально-виконавчого кодексу України покладаються такі обов’язки: погодження з уповноваженим органом з питань пробації переліку об’єктів, на яких засуджені відбувають громадські роботи, та видів цих робіт; контроль за виконанням засудженими визначених для них робіт та дотриманням правил техніки безпеки; повідомлення уповноваженого органу з питань пробації у триденний строк про ухилення засудженого(ї) від відбування покарання та переведення його (її) на інше місце роботи, появу на роботі в нетверезому стані, у стані наркотичного або токсичного сп’яніння, порушення громадського порядку; ведення обліку та щомісячне інформування інспекції про кількість відпрацьованих засудженим(ою) годин та його (її) ставлення до праці

Громадські роботи виконуються не більше ніж чотири години на день (неповнолітніми – дві години) у вільний від основної роботи чи навчання час безоплатно.

Щомісяця на підприємстві складається графік відбування засудженим(ою) покарання, який затверджується керівником а копія надсилається до уповноваженого органу з питань пробації.

Протягом 2020 року до Чернігівського РС надійшло: 19 – адмін. постав про накладення адміністративного стягнення у виді громадських робіт; 3 – адмін. постав про накладення адміністративного стягнення у виді суспільно корисних робіт; 1 – адмін. постав про накладення адміністративного стягнення у виді виправних робіт; 15 -  вироків суду щодо виконання покарань у виді громадських робіт.

Серед інших розглянутих питань - створення комісій при виконавчому комітеті Чернігівської селищної ради надання соціальних послуг та прийняття на обслуговування КУ «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)» жителів громади, які цього потребують, а також питання надання матеріальної допомоги певній категорії громадян.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь