A A A K K K
для людей із порушенням зору
ЧЕРНІГІВСЬКА ГРОМАДА
Запорізької області

Голова громади заслухав звіт про річну роботу дільничних інспекторів

Дата: 28.12.2020 14:20
Кількість переглядів: 423

Фото без опису28 грудня голова громади Віталій Манич традиційно заслухав річний звіт про роботу дільничних інспекторів поліції з охорони громадського порядку та боротьби зі злочинністю на території громади, який представив дільничний офіцер поліції сектору превенції Чернігівського ВП Бердянського ВП ГУНП в Запорізькій області Олександр ГАПІЧ.

Було надано наступну статистику:
- протягом року дільничними інспекторами зареєстровано 3015 повідомлень про кримінальні правопорушення та інші події;
- до єдиного реєстру судових розслідувань внесено 237 повідомлень;
- дільничними офіцерами поліції за 2020 рік розкрито 35 кримінальних правопорушень;
- виявлено та складено на території громади 475 адміністративних протоколів (порушення адміністративного нагляду – 69 протоколів, розпивання алкогольних напоїв, перебування в громадському місці в алкогольному стані – 84 протоколи, насилля в родині – 42 протоколи, куріння в заборонених місцях – 154 протоколи, порушення карантину – 24 протоколи, порушення благоустрою в населених пунктах – 16 протоколів;
- поставлено на облік 71 особу, яка вчинила насильство в сім’ї;
- наразі на території громади під адміністративним наглядом перебувають 7 осіб, з якими проводиться індивідуально-профілактична робота.

В процесі індивідуальної профілактики безпосередній вплив здійснюється не лише на наглядову особу, а й на її  найближче оточення з метою недопущення злочину і формування законослухняної поведінки, внаслідок порушення правил адміністративного нагляду до даних осіб застосовуються методи примусу у формах застосування заходів адміністративної відповідальності, продовження терміну адміністративного нагляду, збільшення обсягу обмежень піднаглядному.
Окрім залучення дільничних офіцерів поліції до несення служби під час надзвичайних подій (планів перехватів, тривог), а також заходів пов’язаних з несенням служби за межами району, дільничними поліції з березня місяця 2020 року проводились заходи під час вихідних і святкових днів спрямовані на дотримання правил карантину та профілактика осіб, які потенційно підпадають під групу «ризику», щодо захворювання короновірусом COVID-19.

Основними завданнями дільничних офіцерів поліції є заходи по профілактиці правопорушень, охороні публічного порядку і забезпечення громадської безпеки, боротьбі зі злочинністю, пияцтвом, наркоманією, роботі з особами, які допускають правопорушення у сфері сімейно-побутових відносин, неповнолітніми правопорушниками, батьками та особами, що їх замінюють, які негативно впливають на виховання дітей.
Основними проблемами на території обслуговування є поведінка молоді в громадських місцях, алкоголізм серед населення, а також проблемні сім’ї, у зв’язку з чим проводилась превентивна робота серед учнів загальноосвітнього навчального закладу, населення з метою формування у свідомості людей, особливо молоді, правової культури, негативного ставлення до суспільно-небезпечних явищ.

В основу нового підходу до діяльності поліції покладена теза «влада поліції надається згідно із законом населення та для населення». Вона передбачає, що поліцейська діяльність має здійснюватися відповідно до потреб населення та на основі партнерських відносин з ним. Поліція працює з метою розв’язання соціальних проблем (філософія community policing). Реалізація такого підходу передбачає залучення місцевого населення, підтримку особистих контактів, обмін думками з населення стосовно проблем громади. Рівень довіри населення до поліції є основним критерієм ефективності діяльності органів і підрозділів поліції.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь