A A A K K K
для людей із порушенням зору
ЧЕРНІГІВСЬКА ГРОМАДА
Запорізької області

Затверджено повноваження селищного голови і депутатів селищної ради восьмого скликання

Дата: 08.12.2020 15:14
Кількість переглядів: 1034

Фото без опису8 грудня відбулася перша сесія селищної ради восьмого скликання. Відкрила засідання голова Чернігівської селищної територіальної виборчої комісії Бердянського району Запорізької області Світлана Сулименко. Вона надала інформацію про результати виборів та визнання повноважень депутатів Чернігівської селищної і про результати визнання Чернігівського селищного голови.

 

На превеликий жаль життя внесло свої корективи. Пішов з життя один з обраних депутатів, людина, яку поважали в нашій громаді і за її межами – Вячеслав Курленков. Його пам’ять присутні вшанували хвилиною мовчання.

 

Станом на 27 листопада Чернігівською селищною територіальною виборчою комісією були зареєстровані заяви від 24 депутатів Чернігівської селищної ради. У зв’язку з виконанням повноважень голови Чернігівської районної ради Запорізької області Віктором Годлевським та заступника голови Чернігівської районної ради Владиславом Лебедем, виборча комісія прийняла постанову щодо визнання поважними причин зміни терміну реєстрації цих кандидатів в депутати, яких буде зареєстровано після проведення першої сесії Бердянської районної ради Запорізької області.

 

Серед партій у селищні раді будуть представлені ті, які подолали п’ятивідсотковий бар’єр: Запорізька обласна організація Політичної партії «ЗА МАЙБУТНЄ», Запорізька обласна організація політичної партії «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина», Запорізька Обласна організація ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ», Регіональна організація  Політичної партії «Опозиційний блок» в Запорізькій області, Запорізька регіональна організація політичної партії «ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА –ЗА ЖИТТЯ», ЗАПОРІЗЬКА РЕГІОНАЛЬНА ОБЛАСНА ПАРТІЙНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «ПОРЯДОК», Чернігівська районна організація Аграрної партії України у Запорізької області.

 

У територіальних виборчих округах мандати розподілилися наступним чином:

- територіальний виборчий округ № 1: Олександр Ліфер, Віталій Перетятько, Віктор Сапальов;

- територіальний виборчий округ № 2: Володимир Корпан, Василь Алмакаєв, Альона Одаренко, Василь Кальченко;

- територіальний Виборчий округ № 3: Олександр Дем’яненко, Тарас Токмань.

Депутатами в єдиному багатомандатному виборчому окрузі за єдиними списками місцевих організацій політичних партій обрано Владислава Лебедя, Дмитра Герасименка, Світлану Дудинець, Тетяну Машировську, Романа Солода, Олега Шаповала, Дар’ю Дорошок, Дениса Курленкова, Миколу Цвітанського, Віктора Кравцова, Ілону Щипенко, Олександра Лісняка, Володимира Фівку, Олександра Романчука, Ірину Іорданову, Віктора Годлевського, Лідію Коротич.

 

Відтак, затверджено рішення про початок повноважень депутатів селищної ради восьмого скликання, яким було урочисто вручено посвідчення та депутатські значки. Новопризначені обранці принесли присягу.

 

Світлана Сулименко також оголосила результати виборів на посаду селищного голови, офіційно представивши Чернігівського селищного голову Бердянського району Запорізької області Віталія Манича, який набрав 41,46% голосів. Голова громади, після голосування за рішення про визнання його повноважень, привітав депутатів із обранням. Він висловив щирі сподівання, що напружені емоції та пристрасті передвиборчої боротьби залишаться в минулому і народні обранці у своїй роботі проявлятимуть толерантність, взаєморозуміння, вміння слухати один одного, щире прагнення до злагоди, пошуку оптимальних рішень для подолання всіх труднощів, перешкод і проблем, що стоять на шляху розвитку, розбудови і подальшого процвітання нашої об’єднаної громади. Також він подякував територіальній комісії за хорошу організацію виборчого процесу.

 

Окремо голова громади Віталій Манич відзначив роботу секретаря селищної ради Миколу Клочка та вручив йому Подяку за сумлінну працю, вагомий особистий внесок у розвиток Чернігівської громади і активну громадянську позицію.

Користуючись нагодою, привітав усіх присутніх голова районної ветеранської організації Петро Євенко. Він відзначив грамотами новопризначених депу3татів, які взяли найактивнішу участь у телемарафоні «Пам’ять».

Окремим рішенням було визначено умови оплати праці селищного голови. Йому встановлено посадовий оклад у розмірі 12000 грн, надбавку за сьомий ранг посадової особи місцевого самоврядування у розмірі 600 грн, надбавку за вислугу років у розмірі 25% до посадового окладу з урахуванням доплати за ранг, 50% надбавки за високі досягнення в роботі. Вирішено здійснювати преміювання селищного голови у розмірі 30% посадового окладу щомісячно.

Фото без описуФото без описуФото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь