ЧЕРНІГІВСЬКА ГРОМАДА
Запорізької області

У Чернігівці пройшов тренінг "Громадський бюджет як інструмент локальних змін"

Дата: 25.09.2020 16:41
Кількість переглядів: 534

Фото без описуУ Чернігівці 24 вересня відбувся черговий захід Школи самоврядування Open School – тренінг «Громадський бюджет як інструмент локальних змін». Провели його Ірина Завнеусова і Юлія Мустафаєва. Участь у тренінгу взяли представнки закладів освіти, культури, активна молодь з Чернігівки, Владівки, Обіточного, Стульневого. Учасники й учасниці заходу дізнались, як підготувати успішну заявку на цьогорічний конкурс і як уникнути помилок при плануванні проєкту. Також було проведено консультацію щодо змін, які планується внести до Положення про бюджет участі Чернігівської ОТГ.

Головна ідея тренінгу: бюджет участі – це реальнадля жителів громади втілювати свої ідеї, підтримувати зміни в своїх селах.

Перший конкурс бюджету участі було проведено ще в 2018 році. Відтоді вже 24 проєкти стали переможцями, чотирнадцять з них успішно реалізовані. Найбільшим попитом серед жителів користуються ідеї, що стосуються покращення благоустрою населених пунктів і створення нових можливостей дозвілля, культури, спорту. Для прикладу, тільки минулого року завдяки проєктам-переможцям громадського бюджету у шести селах Чернігівської ОТГ з’явились нові майданчики для активного відпочинку.

Цього року нові простори для дозвілля та цікавих зустрічей вже з’явились на базі Владівського будинку культури та Богданівської школи. Обидва проєкти реалізовані за активної участі самих мешканців. Підлітки й молодь у Богданівці долучились до планування простору, відзняли мотивуюче відео. У Владівці на відкритті нового кінопростору презентували ролик про історію села, також зроблений силами місцевих активістів і культурних працівників.

Унікальним для Чернігівської громади є те, що загальна сума громадського бюджету розподіляється рівномірно між адміністративним центром громади та кожним зі старостинських округів. Ще одна цікавинка – відкрите голосування за проєкти бюджету участі на загальних зборах.

Тренінг був завершальним у рамках ініціативи Катерини Житарюк «Створення платформи неформальної освіти «Школа самоврядування», який є частиною проєкту "Зміцнення демократичного врядування", що виконується ГО СТЕП за підтримки National Endowment for Democracy».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь