ЧЕРНІГІВСЬКА ГРОМАДА
Запорізької області

Заходи профілактики гострого респіраторного захворювання, спричиненого COVID-19, на підприємствах, в установах, організаціях

Дата: 27.10.2020 13:59
Кількість переглядів: 399

Фото без описуДля профілактики захворювань,  спричинених новим коронавірусом, слід дотримуватись стандартних рекомендацій:

1. Працівники із симптомами гострих респіраторних захворювань мають повідомити свого керівника та залишатися вдома.

2. Якщо на роботу вийшла людина з гострим респіраторним захворюванням, її слід відокремити від інших працівників та негайно направити додому. 

3. Варто регулярно проводити прибирання на робочому місці: очищати поверхні, стільниці та дверні ручки відповідними засобами для чищення. 

4. Працівники мають обробляти руки дезінфекційними спиртовмісними засобами або мити руки з милом не менше 20 секунд.

5. Під час кашлю та чхання необхідно прикривати рот і ніс паперовою хустинкою; уникати тісного контакту з усіма, хто має гарячку та кашель.

6. Якщо людина має підвищену температуру тіла, кашель й утруднене дихання, якнайшвидше необхідно звернутись до лікаря та повідомити йому про попередні історії подорожей.

7. Не споживайте сирих чи недостатньо термічно оброблених продуктів тваринного походження.

8. Дотримання особистої гігієни, санітарно – гігієнічних вимог у службових приміщеннях: параметрів регламентованого мікроклімату з проведенням частого провітрювання приміщень (кожні 3 години по 15 хвилин та впровадження в кінці робочого дня додаткового вологого прибирання із використанням дезінфікуючих засобів з наступним провітрюванням приміщень; проведення обробки поверхонь, місць контакту рук (ручки дверей, місця сидіння, раковини, інформаційні стійки тощо) спиртовмісними дезінфекційними засобами з мінімальним терміном експозиції відповідно до інструкції.

9. Проведення інформаційно-роз'яснювальної роботи зі співробітниками щодо доцільності ведення здорового способу життя для підвищення загальної опірності

організму.

10. Забезпечення усіх санітарних приміщень засобами гігієни рук (мило рідке/брускове) для дотримання ними правил особистої гігієни.

11. Забезпечення наявності у загальнодоступних місцях (на інформаційних стендах, табло тощо) інформації (пам'яток) з профілактики актуальних інфекцій.

12. Створити необхідний запас мийних і дезінфекційних засобів (із розрахунку: для роботи протягом 1 місяця).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь