A A A K K K
для людей із порушенням зору
ЧЕРНІГІВСЬКА ГРОМАДА
Запорізької області

ОСНОВНІ ДОСЯГНЕННЯ ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОТГ ЗА 2017-2020 РОКИ

Дата: 22.10.2020 15:52
Кількість переглядів: 734

Фото без описуШановні жителі громади!

Напередодні виборів точаться дискусії щодо результатів роботи місцевої влади. На жаль, деякі кандидати використовують єдиний спосіб агітації – обливання брудом опонентів та нескінченні обіцянки справ, які неможливо виконати у межах місцевих повноважень.

Сьогодні ми вже можемо проаналізувати пройдений шлях, підсумувавши, що вдалося зробити спільно з командою однодумців: апаратом селищної ради, депутатським корпусом, структурними підрозділами, виконавчим комітетом, комунальними підприємствами та просто небайдужими жителями.

За три роки ми створили фундамент, на якому вже можемо будувати життєздатну спроможну громаду. Ми зробили чимало, розпочали багато амбітних проєктів, які потребують втілення в життя, ще більше – вже реалізували.

Основні наші досягнення, згруповані по галузям, ми представляємо вашій увазі у серії публікацій. Це своєрідний звіт про виконану роботу, якою пишається кожен із нас.

Пропоную нам усім згадати той шлях, який ми пройшли після об’єднання громади

З повагою голова громади Віталій МАНИЧ.

 

БЮДЖЕТ І ЕКОНОМІКА

У рази збільшено власні надходження до бюджету громади. До об'єднання власні доходи селищної та сільських рад складали близько 34 млн. грн. Вже у 2018 році було заплановано отримати 58,8 млн. грн, реально ж після проведеної роботи команди селищної ради до бюджету надійшло 70,8 млн. грн. У 2019 році сума ця склала вже 77,9 млн. грн. Робота з наповнення місцевого бюджету продовжується.

Залучено для розвитку території 12,5 млн. грн зовнішніх інвестицій з різних грантових та позабюджетних джерел.

Відтепер ми знаємо, куди рухатися в майбутньому. У 2018 році розроблено та затверджено Стратегію розвитку Чернігівської ОТГ до 2025 року, на підставі якої було сформовано Програму соціально-економічного та культурного розвитку Чернігівської ОТГ на 2019 -2020 роки.

До розподілу бюджету тепер можуть долучатися усі жителі території: запроваджено Бюджет участі (громадський бюджет) Чернігівської ОТГ, на який протягом 2019-2020 років виділено 1 млн. грн.

 

КОМУНАЛЬНА СФЕРА ТА РОЗВИТОК ІНФРАСТРУКТУРИ

Побудовано майданчик для активного сімейного відпочинку в Чернігівці за співпраці з GIZ (залучено 580 тис. грн коштів GIZ).

Виконано капітальний ремонт площі Центральна в смт Чернігівка (1289,577 тис. грн).

Розширено парк комунальної техніки, що дозволило підвищити якість надання послуг населенню: придбано екскаватор-навантажувач (1 млн. грн), сміттєвоз із заднім завантаженням, АС-машину (2 297,4 тис. грн), автобус для пасажирських перевезень (1192,8 тис. грн), автогідропідйомник (1 953 170 грн), трактор, відвал снігоприбиральний, дорожню косарку роторну, подрібнювач відходів деревини, причіп-розкидач піску (954,090 тис. грн), навісне обладнання для трактора (косарка роторна в комплекті з карданним валом та захистом), газонокосарка, мотобур, перфоратор (110 406 грн.), мотоблок та комплектувальні вироби до нього (косарка роторна, причіп), снігоприбирач, мотокоси та бензопили (72,565 тис. грн).

Введено в експлуатацію 22 нових об’єкти вуличного освітлення у Чернігівці, Обіточному, Салтичії, ст. Стульневе, Новомихайлівці; проведено оновлення ліхтарів в більш ніж половині населених пунктів громади.

Виконано огородження ринкової площі, підключення лабораторії ринку до системи водопостачання та водовідведення (67 265 грн).

Систематично проводиться благоустрій кладовищ.

 

ВОДА, КАНАЛІЗАЦІЯ

Проведено капітальний ремонт системи водопостачання в с. Новополтавка від свердловини до вул. Центральна (1 326 051 грн) та по вул. Центральна в с. Новополтавка (1 123 793 грн).

Взято на обслуговування водогін с. Богданівка.

Виконано гідроочищення зовнішньої каналізаційної мережі по вул. Набережна смт Чернігівка (130 тис. грн).

Виконано гідроочищення свердловини № 5 водогону смт Чернігівка, що вдвічі збільшило її дебет (90 тис. грн).

Ведуться роботи за проєктом «Реконструкція каналізаційної мережі в смт Чернігівка Чернігівського району Запорізької області на ділянці вул. Світла, вул. Бабенка, резервуар по провулку Новий, Чернігівський завод продтоварів, вул. Соборна, вул. Рєпіна до вул. Набережна» (6,1 млн. грн).

 

ДОРОГИ

Завдяки придбаній машині для ямкового ремонту з поворотним відвалом (3 490 тис. грн) проведено поточний ремонт доріг комунального значення струменево-ін’єкційним методом у всіх населених пунктах громади.

Виконано капітальні ремонти дорожнього покриття по вул. Аптечній у Чернігівці (991 044 грн), дороги між вул. Центральною та вул. Садовою в с. Верхній Токмак (2 330 124,18 грн), дорожнього покриття по вул. Соборна на ділянці від буд. №10 до буд. №18, буд. №181 до буд. № 226 в смт Чернігівка (2 513 068 грн), ремонт відрізку дороги «Чернігівка (вул. Українська) - с. Верхній Токмак».

Виготовлено схему організації дорожнього руху на вулицях Чернігівки, Богданівки, Обіточного, Владівки, встановлено вуличні знаки.

Розроблено та затверджено 8 внутрішніх автобусних маршрутів в межах ОТГ.

Встановлено 1 автобусну зупинку на території Ільїнського старостинського округу, 3 зупинки в смт Чернігівка.

Відремонтовано два мостових переходи по вулиці Шевченка в Чернігівці (52 тис.грн), встановлено новій 29-метровий пішохідний міст через р. Сисикулак.

Виконано підсипку 9 вулиць з піщано-щебеневим покриттям в селах Новоказанкувате, Петропавлівка, Крижчине та смт Чернігівка і чотирьох – у с. Новополтавка.

 

СМІТТЯ

Виготовлено проєктно-кошторисну документацію «Реконструкція і розширення полігону твердих побутових відходів КП "Чернігівське ВУЖКГ" в смт Чернігівка».

Додатково охоплено централізованим збором сміття ще 3 населені пункти громади.

Придбано 18 контейнерів ємністю 0,75 м3 (59,274 тис. грн), 6 євроконтейнерів ємністю 1,1 м.куб. (50,083 тис. грн), проводиться закупівля 12 євроконтейнерів (1,1 м.куб.).

Ліквідовано близько 35 стихійних сміттєзвалищ по території громади (зібрано 790 тон сміття).

 

МЕДИЦИНА

Взято в управління КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» та КНП «Чернігівська центральна районна лікарня».

Створено приймально-діагностичне відділення з наданням невідкладної допомоги, для якого придбано медичне обладнання та вироби медичного призначення (30 950 грн), нові меблі, ліжка та матраци (22 635 грн), бактерицидні рециркулятори (58 680 грн), виконано ремонт (117 148 грн).

Прийнято програму та виділені кошти на утримання приймально-діагностичного відділення (577 500 грн).

Розроблено та виготовлено проєктно-кошторисну документацію з реконструкції будівлі поліклініки з улаштуванням бандажу (70 тис. грн).

Проведена інвентаризація земель з виготовленням технічної документації із землеустрою на будівлі КНП «Чернігівська ЦРЛ» (69 519 грн).

У районній лікарні проведено поточний ремонт опалення лікувального корпусу (160 тис. грн), електромонтажні роботи по заміні електропроводки та електричної апаратури (59 240 грн), відремонтовано харчоблок лікарні (11 480 грн), виконано ремонт у поліклініці, реанімаційному, хірургічному відділеннях (23 тис. грн).

Закуплено 3 спеціалізованих автомобілі для лікарів загальної практики сімейної медицини (1578100 грн) для КНП «Чернігівський Центр ПМСД»;

Закуплено та передано для КНП «Чернігівська РЛ» два легкові автомобілі.

Завдяки перемозі заявки селищної ради, поданої до Фонду Ріната Ахмєтова «200 швидких для України», отримано реанімобіль (1,4 млн. грн).

Амбулаторії обладнані технікою (67 265 грн), придбано сухожарову шафу (10 200 грн), закуплено мобільні телефони (9 891 грн), медичне обладнання (60 345 грн).

Придбано медичне обладнання: 15 тонометрів (8 100 грн), 10 бактерецидних ламп (1,1 тис. грн), Апарат ЕХВЧ-200 «Надія-4» для жіночої консультації (44 736 грн), холодильну камеру для зберігання тіл померлих (82 500 грн), камеру для зберігання медичних інструментів (7,2 тис. грн), комп’ютерне обладнання (50 460 грн), закуплено медичне та лабораторне обладнання для КНП «Чернігівська РЛ» (451 453 грн).

Для КНП «Чернігівська ЦРЛ» придбано пересувний рентгенапарат та дефібрилятор з монітором (520 тис. грн).

Медичним установам придбано комп’ютерну техніку, ліцензійне та програмове забезпечення для роботи в медичній інформаційній системі (419 тис. грн).

Встановлено обладнання і підключено до мереж Інтернет Владівську та Верхньотокмацьку амбулаторії (12 400 грн).

 

СПОРТ

У 2019 році загальні видатки на Дитячо-юнацьку спортивну школу перевищили 1 млн. грн (удвічі більше, ніж за попередній рік).

Для потреб ДЮСШ придбано предмети, матеріали, обладнання та інвентар (177400 грн), акустичну колонку (6030 грн), ноутбук (16000 грн), тенісний стіл.

Виконано ремонт приміщення ДЮСШ (74117 грн).

Закуплено два комплекти форми з логотипами для команд ОТГ.

Постійно виділяються кошти для участі вихованців ДЮСШ та спортсменів громади у змаганнях та турнірах.

На базі ДЮСШ відкрито два нових відділення: з пауерліфтингу та кульової стрільби.

 

СОЦІАЛЬНА ДОПОМОГА

Взято в управління КУ «Територіальний центр соціального обслуговування» та створено КЗ «Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді».

У Терцентрі працюють 36 соціальних робітників, які надають соціальні послуги найбільш незахищеним жителям в усіх населених пунктах ОТГ.

Організовано роботу мультидисциплінарної команди, яка надає підопічним Терцентру комплекс соціальних послуг з виїздом на місце.

У Терцентрі відкрито нове відділення із забезпечення засобами технічної реабілітації жителів ОТГ, поповнено банк засобів реабілітації (20 тис. грн).

У ЦССДМ працюють 4 фахівці, які надають послуги з соціального супроводу сімей у складних життєвих обставинах, прийомним сім’ям, ДБСТ та сім’ям опікунів, а також послугу з оздоровлення дітей пільгових категорій у таборах.

 

КУЛЬТУРА

Спільно виконано масштабний ремонт концертної зали Просторівського СБК (193284 грн), для закладу придбано одяг сцени та тросову систему (195 800 грн).

Відремонтовано покрівлю будівлі Чернігівського селищного палацу культури (177470 грн).

У Хмельницькому і Богданівському СБК замінено двері (10676 грн), у Широкоярському СБК - вікна (28950 грн).

У Дитячій музичній школі запущено роботу художнього класу, зроблено його поточний ремонт (22868 грн), придбано навчальний інвентар (7533 грн).

Придбано звукопідсилюючу апаратуру для Чернігівського РЦКД (52 723 грн).

Усі сільські клубні заклади забезпечено обігрівачами (45438 грн).

Для закладів культури придбано комп’ютерну техніку (234428 грн).

Виготовлено проєктно-кошторисну документацію для проведення реконструкції будівлі бібліотеки (40 тис. грн), пакети проєктно-кошторисної документації на реконструкцію покрівлі будівлі (55400 грн), реконструкцію повітряної лінії електропостачання до бібліотеки (15000 грн).

Відкрито бібліохаб, відремонтований за проєктом «Реконструкція будівлі КЗ «Централізована бібліотечна система» (внутрішні роботи та зовнішній водопровід з каналізацією)» (1044952 грн), заклад дооснащено меблями та звуковим обладнанням (123005 грн), нарешті у приміщенні бібліотеки зроблено внутрішні туалети.

З 2017 року бібліотечний фонд ЦБС поповнено 6516 екземплярами книг (604128 грн) і 6619 екземплярами періодичних видань (88654 грн).

Започатковано відкритий фестиваль «Легенди степу» на горі Оба-Таш (Обіточненський старостинський округ).

Конкурс солістів-вокалістів та вокальних ансамблів «Чернігівські зорі» у 2019 році набув статусу обласного.

 

ЗЕМЕЛЬНІ ПИТАННЯ

Розроблено Генеральний план смт Чернігівка з розширенням меж населеного пункту 2967 га.

Створено геопортал для покращення інвестиційної привабливості громади.

Розширено межі полігону твердих побутових відходів на 4 га, що дало можливість виготовити проєкт на його реконструкцію.

Земельні ділянки державної власності загальною площею 11094,9034 га за межами населених пунктів прийняті у комунальну власність Чернігівської ОТГ.

Проведено інвентаризацію та оформлено понад 40 земельних ділянок під об’єктами комунальної власності.

Укладено та поновлено понад 340 договорів оренди, що дало можливість збільшити доходи бюджету.

Виділено у власність земельні ділянки 49 учасникам АТО та ООС, 22 заяви перебувають у роботі.

Запроваджено механізм проведення відкритих торгів на право оренди земельних ділянок (перші торги пройдуть уже в листопаді 2020 року по 5 земельним ділянкам).

 

АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ

У співпраці «U-LEAD з Європою» відкрито один з найбільших та один з найзручніших у Запорізькій області Центр надання адміністративних послуг (1837576 грн).

Створено віддалені робочі місця з надання адмінпослуг на території кожного старостинського округу.

Через ЦНАП жителі громади можуть отримати 116 адміністративних послуг.

Укладено договір про співпрацю щодо виїздів мобільного сервісного центру МВС до смт Чернігівка.

 

БЕЗПЕКА

Встановлено 20 камер зовнішнього спостереження та відеореєстратор відповідно до програми «Безпечна громада», що дозволило поліцейським відстежувати правпопорушення та розкрити серйозні злочини, зокрема, угон автівки і вбивство. Вартість усього комплексу спостереження разом із послугами зі встановлення та налаштування системи – 254038 грн.

Отримано 5 високоякісних комплектів амуніції для підрозділу місцевої пожежної охорони у рамках співпраці громади з проєктом «Підтримка України в управлінні надзвичайними ситуаціями» Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ.

Громада стала учасницею і переможницею конкурсу по створенню двох станцій «Поліцейських офіцерів громади». У рамках проєкту проведені роботи по підготовці поліцейських станцій у Богданівці і Новополтавці, буде отримано транспорт, а дільничні поліцейські пройдуть необхідну підготовку.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь