A A A K K K
для людей із порушенням зору
ЧЕРНІГІВСЬКА ГРОМАДА
Запорізької області

Про призначення субсидії на опалювальний період 2020-2021 року

Дата: 19.10.2020 13:50
Кількість переглядів: 442

Фото без описуУ зв’язку з наближенням осінньо-зимового періоду 2020/21 року та з метою недопущення збільшення заборгованості населення з оплати комунальних послуг, а також для забезпечення соціального захисту населення при оплаті житлово-комунальних послуг в Україні діє програма житлових субсидій.

Завдяки цій програмі малозабезпечені громадяни оплачують не повну вартість житлово – комунальних послуг, а лише частину платежу, яка залежить від розміру середньомісячного сукупного доходу домогосподарства в розрахунку на одну особу. Що менші доходи домогосподарства, то меншою є частка обов’язкової плати за житлово – комунальні послуги.

Відповідно до підпункту 5 пункту 14 Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 року № 848, структурним підрозділом з питань соціального захисту населення субсидія не призначається домогосподарствам, про які отримано інформацію про наявність простроченої понад три місяці заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг, загальна сума якої перевищує 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян на день звернення за призначенням житлової субсидії.

Разом з тим, за наявності заборгованості, житлову субсидію може бути призначено на наступний період за рішенням комісії на підставі акта обстеження матеріально – побутових умов домогосподарства, з урахуванням обставин, що сталися.

Крім того, існує механізм реструктуризації заборгованості споживачів з оплати житлово – комунальних послуг на підставі укладеного договору з надавачами цих послуг. Таким чином, найбільш вразливі категорії населення забезпечуються державною підтримкою.

Для призначення житлової субсидії особа подає до управління соціального захисту населення заяву та декларацію за встановленими Мінсоцполітики формами. Передбачено, що заява та декларація може бути подана через уповноважену особу сільської (селищної) ради, надіслана поштою чи в електронній формі через офіційний веб – сайт Мінсоцполітики.

Управління соціального захисту населення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь