A A A K K K
для людей із порушенням зору
ЧЕРНІГІВСЬКА ГРОМАДА
Запорізької області

Чернігівська громада пишається своїми спортсменами!

Дата: 15.09.2020 15:17
Кількість переглядів: 427

Фото без описуТрадиційно на другу суботу вересня припадає святкування Дня фізичної культури і спорту в Україні. Чернігівська громада продовжує традиції розвитку спорту, які започатковані на території району – це боротьба вільна, яка представлена двома «школами» - вихованцями ДЮСШ (тренер - Макаренко Сергій Якович), та дитячого спортивного клубу «Сокіл»  (тренери - Хоменко Володимир Іванович, Стеценко Валерій Никифорович).

Результативність наших борців знана на території всієї України – вихованці ДСК «Сокіл», команди ДЮСШ з боротьби вільної є учасниками низки змагань обласного та всеукраїнського рівнів. Копоть В'ячеслав - учасник та призер чемпіонатів із боротьби вільної та золотий призер чемпіонату Запорізької області, і практично напередодні Дня фізкультури і спорту наш земляк Андрій Сінча під час Чемпіонату України з боротьби вільної серед юнаків та дівчат 2003-2004 рр.н, що пройшов 02-05 вересня в Палаці Спорту «Локомотив», м. Харків, виборов  ІІ місце у своїй ваговій категорії.

Славиться наша громада і футболом – пропагує футбольні традиції серед жителів громади Фівка Володимир Ілліч, Кравцов Віктор Васильович, які є ініціаторами футбольних чемпіонатів. Вони вдвох, Барсук Ігор Артемович, Лемешко Роман Миколайович та Курленков Денис Вячеславович є беззмінним арбітрами всіх футбольних матчів нашої громади, виконуючи на волонтерських засадах цю складну роботу.

На базі ДЮСШ тренуються юні футболісти, яких тренують  Перетятько Віталій Анатолійович, Пода Микола Петрович, Хорунжий Роман. Юні футболісти є учасниками чемпіонатів всіх рівнів.

Вчителі фізичної культури наших освітніх закладів систематично готують учасників змагань різних рівнів, не жаліючи на це ні свого часу, ні сил.  Тренери волейбольних команд Фурса Віктор Олексійович та Сапальов Віктор Вікторович виховали не одне покоління волейболістів та продовжують займатися із дітьми та дорослими. Кальченко Василь Валерійович постійно опікується волейболом.

Результативні тренування проходять серед молоді з кульової стрільби – тренерами виступають Мамич Сергій Іванович та Стеценко Валерій Никифорович.

Вже рік займаються пауерліфтингом під керуванням тренера Єременка Анатолія Вікторовича, юні жителі громади. І в цьому році є вже здобутки на цій ниві – сам тренер та двоє його вихованців брали участь у 24 фестивалі національних воїнських та традиційних культур «Запорізький Спас» імені Анатолія Єрмака у складі обласної команди у змаганнях «Лава на лаву», де повернули кубок Запорізьким козакам.

Основою спортивного середовища громади є наші ветерани, які постійно своїм власним прикладом прививають жагу до спорту у підростаючого покоління: ветерани різних видів спорту Носко Віктор Іванович, Смоляний Олександр Григорович, Марчевський Віталій Сергійович, Носирьов Віктор Матвійович, Гришун Микола Миколайович, Кушнір Федір Лукашевич.

Велика подяка також директору ДЮСШ Макаренку Сергію Яковичу та колективу за особистий внесок у розвиток спорту нашої громади не тільки в організації змагань, тренувань, а і у підготовці приміщення ДЮСШ для відвідувачів. В 2020 році було відремонтовано великий зал спортивної школи – частину робіт було виконано за допомогою мецената Курленкова Вячеслава, але левову частку робіт було виконано силами працівників ДЮСШ.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь