A A A K K K
для людей із порушенням зору
ЧЕРНІГІВСЬКА ГРОМАДА
Запорізької області

Для оздоровлення дітей пільгових категорій звертайтеся до центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді

Дата: 17.08.2020 11:21
Кількість переглядів: 481

Пандемія коронавірусу внесла свої корективи у плани на літній відпочинок і оздоровлення. Та все ж таки карантин літа не відмінить. Із 1 серпня поновлено роботу дитячих оздоровчих таборів, але тільки на територіях «зеленої» та «жовтої» зон карантину.

Під особливим контролем знаходиться оздоровлення дітей, які потребують особливої соціальної уваги: діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти з інвалідністю, діти з багатодітних і малозабезпечених сімей, діти, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, діти, які знаходяться на диспансерному обліку, талановиті й обдаровані, діти працівників агропромислового комплексу та соціальної сфери села, діти внутрішньо переміщених осіб, діти учасників антитерористичної операції тощо.

Цього року на відпочинок до дитячого закладу оздоровлення та відпочинку «Меотіда», що розташований у місті Приморськ, із 7 по 24 серпня вже поїхало 12 дітей пільгових категорій за рахунок обласного бюджету. Також для дітей громади, які потребують особливої соціальної уваги, за рахунок коштів державного бюджету до кінця року надійде 10 путівок до Українського дитячого центру «Молода гвардія» (м. Одеса) та Державного підприємства України «Міжнародний дитячий центр «Артек» (м. Київ).

Окрім того, є можливість придбати путівки до цих дитячих оздоровчих закладів з частковою оплатою в розмірі 30 чи 50 відсотків вартості путівки, яку вносять батьки відповідно до пільгової категорії дитини.

Для оздоровлення дітей пільгових категорій подавати заяви до центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді можуть батьки або особи, які їх замінюють. Для забезпечення дитини путівкою необхідно надати документ, який посвідчує особу дитини (свідоцтво про народження або паспорт громадянина України), а також документи, які підтверджують належність дитини до пільгової категорії. Усі документи подають державною (українською) мовою. Якщо документ складено іншою мовою, до нього додається копія нотаріально засвідченого перекладу. Основні умови: відсутність протипоказань за станом здоров’я, наявність карти щеплень, форма первинної облікової документації № 079/о – «Медична довідка на дитину, яка від’їжджає в дитячий заклад оздоровлення та відпочинку», оформлена належним чином за три дні до початку оздоровчої зміни.

За рахунок бюджетних коштів дитина має право на забезпечення путівкою до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку один раз на рік за умови, що пільгову путівку за бюджетні кошти не надавали їй у поточному році інші уповноважені установи.

За детальнішою інформацією звертайтеся за номерами телефонів: 9 12 13, 9 10 10.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь