A A A K K K
для людей із порушенням зору
ЧЕРНІГІВСЬКА ГРОМАДА
Запорізької області

Чернігівську громаду відвідав голова Запорізької ОДА Віталій Боговін

Дата: 09.07.2020 08:52
Кількість переглядів: 546

Фото без опису8 липня Чернігівську громаду з робочим візитом відвідав голова Запорізької обласної державної адміністрації Віталій Боговін. Він розпочав поїздку із ознайомлення з ходом жнив ранніх зернових, побувавши в СВК «Світанок» в с. Довге. Також серед відвіданих об’єктів – бібліохаб «ХАБ-Л», Центр надання адміністративних послуг, ознайомлення з ходом реконструкції каналізаційної мережі й ремонту доріг.

 

Біблотека – центр громадської активності

Фото без описуПісля урочистого відкриття спортивного майданчика в Чернігівці, очільник області відвідав бібліохаб, відкритий минулоріч на базі читального залу центральної районної бібліотеки. Це приміщення стало першим сучасним комфортним простором в ОТГ, призначеним для підтримки громадянської активності, розвитку молодіжного руху. До його дизайнування було залучено чернігівську молодь.

Загальна вартість облаштування об’єкту становить 1,34 млн. грн, з яких 945 тис. грн профінансовано з місцевого бюджету. Меблі та комп’ютерну техніку отримано завдяки партнерам – німецькому агентству розвитку GIZ на загальну суму 203 тис. грн. Понад 130 тисяч виділені по програмі сприяння виконання депутатських повноважень депутатом Запорізької обласної ради Олексієм Бєліковим. Протягом 5 місяців з дня відкриття у бібліохабі було проведено 115 різнопланових заходів, які відвідало понад 2300 осіб.

 

ЦНАП в Чернігівці – один з найбільших в області

Фото без описуТакож Віталій Боговін ознайомився з роботою Чернігівського Центру надання адміністративних послуг, який є одним із найбільших ЦНАПів Запорізької області.

Як розповів голова громади Віталій Манич, створення ЦНАПу стало можливим завдяки технічній допомозі та підтримці U-LEAD з Європою, яка забезпечила установу меблями, ІТ-обладнанням, програмними комплексами.

Для реконструкції та капітального ремонту частини адміністративного приміщення під ЦНАП було використано понад 1,2 млн. грн коштів бюджету ОТГ та 700 тис. грн, які були виділені по програмі сприяння виконання депутатських повноважень депутатом Запорізької обласної ради Андрієм Гогунським.

Наразі у ЦНАПі з'явилась можливість зареєструвати громадську, профспілкову організацію чи політичну партію. Запроваджено прийом документів від заявників, які потребують отримання даних адміністративних послуг. Суб’єкти звернення відтепер мають змогу подати пакети документів для проведення державної реєстрації громадських формувань, профспілкових організацій та політичних партій безпосередньо в ЦНАПі.

 

Аграрії поділилися своїм баченням розвитку громади

Фото без описуПо завершенні відвідин ЦНАПу Віталій Боговін зустрівся з керівниками сільгосппідприємств району. Кінець 2019 та початок 2020 року видалися для аграріїв області дуже складними внаслідок несприятливих погодних умов. Незважаючи на це, хлібороби зробили все від них залежне, і з 1 липня розпочали збір ранніх зернових, зернобобових та технічних культур в області.

Голова ЗОДА урочисто вручив Перехідний кубок переможцям першої п’ятиденки в районних змаганнях під час збору врожаю ранніх зернових 2020 року - комбайновому екіпажу СТОВ «Токмачани» у складі комбайнера Анатолія Петрича, помічника комбайнера Віталія Кропивка, тракториста Івана Онуфрійчука, які за 4 дні намолотили 507 тон зерна з площі 125 га.

Одним із перших питань, порушених аграріями, став стан доріг.

– Із початком жнив на наших дорогах стало більше автомобілів ваговозів, які через перевантаження знищують дорожнє покриття доріг загального користування. Мережа дорожнього покриття збудована у 70-80 роки минулого століття і розраховувалася під навантаження автомобілів до 20 тонн. Податки, які сплачуєте ви до бюджетів різних рівнів, мали б частково повертатись вам на реалізацію різного роду програм економічного розвитку, але держава вимушена направляти їх левову частку на відновлення дорожнього покриття та будівництво нових доріг. Прошу аграріїв при відвантаженні збіжжя дотримуватися лімітів, а інспекторів Укртрансбезпеки та працівників Нацполіції закликаю контролювати ваговози 24 години на добу, – закликав Віталій Боговін.

Також голова облдержадміністрації обговорив з аграріями нагальні проблеми на відповів на запитання. Присутніх турбувало приєднання ОТГ до Пологівського району, з яким відсутнє зручне транспортне сполучення, неконтрольоване виникнення стихійних сміттєзвалищ в населених пунктах. Окремо наголошено на необхідності створення на території громади ліцею, що вирішило б проблему навчання учнів старшої ланки, які в іншому випадку муситимуть 10-12 класи навчатися в інших містах чи громадах.

 

Реконструкцію селищної каналізації планується завершити цьогоріч

Фото без описуПо завершенню зустрічі з аграріями голова облдержадміністрації Віталій Боговін ознайомився з ходом реконструкції в селищі каналізаційної мережі. Чернігівська громада отримала «у спадок» вкрай пошкоджену каналізацію. Завдяки перемовинам з обласною державною адміністрацією щодо залучення коштів екологічного фонду, з’явилась можливість відремонтувати частину мережі, яка потребувала негайного відновлення. Не зважаючи на впровадження карантинних заходів та зупинку більшості процесів, громаді вдалося досягти домовленостей та залучити потрібні фінанси.

Загальна протяжність каналізаційної мережі, яку буде відновлено, складає 2150 м. Вартість робіт за проєктом, замовником якого є Департамент капітального будівництва ЗОДА, - 8,4 млн.грн. Повністю здати об'єкт планується у середині вересня цього року.

 

Голова ЗОДА наполіг на якіснішому ремонті доріг

Фото без описуОдним з найгостріших під час робочої поїздки до Чернігівського району Віталія Богоовіна стало питання реконструкції та збереження доріг. Відтак голова ЗОДА ознайомився з ходом реконструкції та ходом ремонтних робіт на дорожньому покритті дороги О081982. Загалом тут буде відремонтовано ділянку протяжністю 5,6 км.

За словами директора ДП «Місцеві дороги Запорізької області» Геннадія Тімченка, поточний середній ремонт ділянки автодороги О081982 Чернігівка - станція Верхній Токмак І виконується підрядною організацією ТОВ «ДОРРЕМ ТЕХНОЛОГІЇ» на замовлення ДП «Місцеві дороги Запорізької області». Об'єкт визначено програмою Президента «Велике будівництво».

Нині підрядна організація проводить влаштування вирівнюючого шару асфальтобетонного покриття. Асфальтобетон укладено на площі 17 700 м², що становить 51% від запланованих робіт (загальна площа укладання асфальтобетонного полотна складе 34 210 м²). Також будуть виконані роботи з влаштування верхнього шару покриття завтовшки 5 см з гарячої асфальтобетонної суміші на ділянці протяжністю 5,6 км.

Договором передбачено виконання робіт на зупинкових комплексах. Зокрема, в смт Чернігівка та поблизу с. Верхній Токмак буде відновлено 4 заїзні «кармани» із посадковими майданчиками.

Крім цього, на замовлення ДП «Місцеві дороги Запорізької області» для забезпечення безпеки дорожнього руху на всій протяжності відновлюваної ділянки автодороги загального користування місцевого значення О081982 Чернігівка - станція Верхній Токмак І буде нанесено горизонтальну дорожню розмітку, встановлено нові дорожні знаки та дорожні направляючі стовпчики.

Також голова облдержадміністрації перевірив, як проходить ремонт на обласній дорозі місцевого значення Обіточне – Андріївка. Тут роботи з ямкового ремонту виконані на площі 1561 м².

Місцеві фермери виявили незадоволення ходом виконання ремонту на цій дорозі. Після перевірки Віталій Боговін надав доручення не допускати помилок у роботі, не залишати ям та розбитого полотна та якісно виконувати ремонт шляхів.

Позапланово, реагуючи на скарги щодо перевантаження авто, які перевозять вантажі з кар’єрів, руйнуючи збудовані дороги, голова ОДА завітав до Новополтавського кар’єру.

- Я побачив, що машини виїжджають з неабияким перегрузом. Ваги - електронні, всі данні збережено, а в журнал фіксується інша цифра, що відповідає нормам. Нехай поліція тепер перевіряє – що, чому і як. Розбивати новозбудовані дороги нікому не дам. Буду перевіряти кожного, поки ви не почнете дотримуватись правил, - зазначив Віталій Боговін.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь