A A A K K K
для людей із порушенням зору
ЧЕРНІГІВСЬКА ГРОМАДА
Запорізької області

Сьогодні - День скорботи та вшанування пам'яті жертв війни

Дата: 22.06.2020 09:29
Кількість переглядів: 464

Фото без описуШановні жителі громади! Сьогодні ми відзначаємо дату, яку не забути ніколи - День скорботи та вшанування пам'яті жертв війни. Ця дата має відношення практично до всіх сімей, що живуть в нашій країні, особливо до старшого покоління. У цей день СРСР зазнав нападу фашистської Німеччини, і почалася кровопролитна Друга світова війна. 22 червня в полудень по радіо комісар закордонних справ В. М. Молотов звернувся до народу і оголосив цивільному населенню про те, що агресор без попередження напав на нашу Батьківщину.

Наслідки цієї війни були жахливими, за приблизними розрахунками загальні демографічні втрати склали колосальну кількість - 26,6 млн. осіб. Загарбник зруйнував близько 1710 міст, були стерті з лиця землі 70 тис. сіл, по суті, безповоротно зникло 30% всього національного складу Радянського Союзу. Нещадно і методично фашистами знищувалося навіть мирне населення - всіх тих, хто не становив загрози, в тому числі дітей, людей похилого віку і хворих.

Сьогодні, 22 червня дуже часто згадують ту молодь, яка з випускних балів відправлялася до військкомату, щоб відправитися захищати зі зброєю в руках свою Вітчизну. Такий війни людство ще не знало - вона велася жорстоко і наслідки її досі даються взнаки, не кажучи про те, що багато сімей до сих пір не знають нічого про своїх зниклих без вести рідних. У цей сумний, але пам'ятний для нашої держави день хочеться зайвий раз згадати тих, хто зміг реалізувати неможливе - знищити фашизм і заново відбудувати зруйновані міста і села, відновити економіку і соціальний лад. Вдячні нащадки ніколи не забудуть мужність, волю до перемоги і невтомний оптимізм, який допоміг подолати всі тяготи жорстокої війни і повернути мирне небо нашої Вітчизни.

З повагою голова громади Віталій Манич.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь