A A A K K K
для людей із порушенням зору
ЧЕРНІГІВСЬКА ГРОМАДА
Запорізької області

Запрошуємо взяти участь у проєкті-челенджі «Не пали - компостуй»

Дата: 13.05.2020 10:16
Кількість переглядів: 630

Фото без описуЩороку в Україні спалахують понад 56 тисяч пожеж у природних екосистемах та на  відкритих територіях, як свідчать дані Державної служби з надзвичайних ситуацій України. Це завдає мільярдних збитків, забруднює повітря, знищує цілі екосистеми та забирає життя людей. У 2019 році непрямі збитки від пожеж в екосистемах склали близько 3,4 млрд грн; загинуло 84 людини.

 

З початку 2020 року зростання цієї небезпеки вже збільшилося на 25 відсотків. Аналіз супутникових даних також невтішний: дані за минулі п’ять років свідчать, що місця пожеж повторюють на 80 відсотків. Чому? Бо люди натомість аби пробувати переробляти екологічні відходи у щось корисне, ніяк не позбудуться звички спалювати екологічні відходи, провокуючи пожежі.

Таку серйозну проблему неможливо подолати лише штрафами, тому Чернігівська громада долучилася до проєкту-челенджу «Не пали - компостуй», який реалізується UNDP Ukraine / ПРООН в Україні спільно з Центром Розвитку Інновацій – Center for Innovations Development.

 

Проєкт вже отримав підтримку Міністерства енергетики та захисту довкілля України.

 

Що отримає громада від участі в проєкті?

Можливість моніторингу пожеж на території громади в режимі, близькому до реального часу на основі даних Національного управління США з аеронавтики і дослідження космічного простору (НАСА);

– ретроспективного аналізу пожеж у громаді за останні 5 років на основі супутникових даних (аналіз свідчить, що близько 80% підпалів у окремих громадах повторюються на тих самих місцях);

– даних місцевого моніторингу, проведеного активістами громади;

– консультаційну та експертну підтримку щодо використання даних НАСА та е-рішень, ефективних шляхів запобігання палінню, екологічних способів утилізації органічних відходів, зокрема компостування;

– комунікаційну підтримку щодо відмови від практики паління та переходу до компостування (матеріали для інформування та залучення мешканців, місцевого бізнесу тощо);

– зміцнення іміджу громади як екологічно відповідальної серед інших громад, Уряду, інвесторів, міжнародних партнерів, у медіа тощо.

 

Чернігівська селищна рада запрошує усіх небайдужих мешканців взяти участь у  проєкті. Завдяки участі у проєкті ви проведете дослідження успішного досвіду запобігання спалюванню органіки, популяризації практики компостування відходів як альтернативи їх спалюванню та отримаєте можливість моніторити пожежі в екосистемах у режимі реального часу на основі супутникових даних, та даних, зібраних учасниками проекту. Також запрошуємо до участі у вебінарах активістів та волонтерів. 

Всім бажаючим взяти участь у проєкті необхідно звернутися у селищну раду до 25 травня 2020 року. За більш детальною інформацією телефонуйте 9-13-80.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь