A A A K K K
для людей із порушенням зору
ЧЕРНІГІВСЬКА ГРОМАДА
Запорізької області

Умови проведення конкурсу з перевезення пасажирів на приміських автобусних маршрутах загального користування, що не виходять за межі території Чернігівської ОТГ

Дата: 10.03.2020 15:26
Кількість переглядів: 1513

1. Умови проведення конкурсу з перевезення пасажирів на приміських автобусних маршрутах загального користування, що не виходять за межі території Чернігівської об’єднаної територіальної громади Чернігівського району Запорізької області (далі – Умови), розроблено відповідно до вимог законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», «Про автомобільний транспорт», «Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні», постанов Кабінету Міністрів України від 18.02.1997 № 176 «Про затвердження Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту», від 03.12.2008 № 1081 «Про затвердження Порядку проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування», наказу Міністерства транспорту та зв`язку України від 12.04. 2007 № 285 «Про затвердження Порядку визначення класу комфортності автобусів, сфери їхнього використання за видами сполучень та режимами руху» і визначають умови перевезень пасажирів, які повинні виконувати автомобільні перевізники, визначені переможцями на відповідному об`єкті конкурсу.

 

2. Умови регулюють питання організації перевезень на приміських автобусних маршрутах загального користування, які проходять в межах Чернігівської об’єднаної територіальної громади.

3. Терміни в цих Умовах вживаються в значенні, наведеному в законодавстві у сфері автомобільного транспорту.

4. Організатором проведення конкурсу з перевезення пасажирів на приміських автобусних маршрутах загального користування, що не виходять за межі території Чернігівської об’єднаної територіальної громади Чернігівського району Запорізької області, є виконавчий комітет Чернігівської селищної ради Чернігівського району Запорізької області (далі – Організатор).

5. Організатором перевезень відповідно до встановленого порядку, як самостійно, так і за зверненням підприємств, установ, організацій, громадських об’єднань, а також фізичних осіб-підприємців і громадян пропонується внесення Об’єкта конкурсу до мережі приміських автобусних маршрутів загального користування, що проходять в межах Чернігівської об’єднаної територіальної громади.

6. Організатор перевезень утворює конкурсний комітет з визначення автомобільних перевізників на приміських автобусних маршрутах загального користування (далі – Конкурсний комітет) для розгляду конкурсних пропозицій та прийняття рішення про визначення переможця конкурсу.

7. Об’єктом конкурсу з перевезення пасажирів на приміських автобусних маршрутах загального користування, що не виходять за межі території Чернігівської об’єднаної територіальної громади Чернігівського району Запорізької області, є маршрут (кілька маршрутів) приміського автобусного сполучення загального користування, що проходять в межах Чернігівської об’єднаної територіальної громади (далі – Об’єкт).

8. На Конкурс з перевезення пасажирів виносяться Об’єкти з затвердженими паспортами (рейсами), які входять до затвердженої мережі приміських автобусних маршрутів загального користування, що не виходять за межі території Чернігівської об’єднаної територіальної громади Чернігівського району Запорізької області.

9. Конкурс з перевезення пасажирів на приміських автобусних маршрутах загального користування, що не виходять за межі території Чернігівської об’єднаної територіальної громади Чернігівського району Запорізької області (далі – Конкурс з перевезення пасажирів), проводиться відповідно до вимог Закону України «Про автомобільний транспорт» та Порядку проведення конкурсу, інших нормативних актів у сфері транспортного обслуговування.

10. Ці Умови є обов’язковими для членів конкурсного комітету з визначення автомобільних перевізників на приміських автобусних маршрутах загального користування, що проходять в межах Чернігівської об’єднаної територіальної громади, перевізників-претендентів та Організатора.

11. У Конкурсі з перевезення пасажирів можуть брати участь автомобільні перевізники, які мають ліцензію на той вид послуг, що виносяться на конкурс з перевезення пасажирів, на законних підставах використовують у достатній кількості сертифіковані автобуси відповідного класу, відповідають вимогам, викладеним у статті 34 Закону України «Про автомобільний транспорт».

12. Обґрунтована структура парку автобусів, що працюватимуть на приміських автобусних маршрутах загального користування, що не виходять за межі території Чернігівської об’єднаної територіальної громади Чернігівського району Запорізької області має відповідати таким критеріям:

1) для забезпечення належної якості та безпеки перевезень пасажирів на внутрішньорайонних автобусних маршрутах, згідно з Порядком визначення класу комфортності автобусів, сфери їхнього використання за видами сполучень та режимами руху, затвердженим наказом Міністерства транспорту та зв`язку України від 12.04.2007 № 285, на приміських маршрутах використання автобусів категорій М2 та М3. Клас автобусів на приміських маршрутах - А, В, І, ІІ, ІІІ;

2) рухомий склад, що пропонується перевізником-претендентом для перевезення пасажирів на маршрутах, повинен за технічними та екологічними показниками, пасажиромісткістю відповідати вимогам чинного законодавства у сфері автомобільного транспорту.

13. Автотранспортні засоби, які пропонуються перевізниками-претендентами для резерву, повинні бути не нижче за показниками категорії, класу, комфортності основних автотранспортних засобів, які пропонуються для обслуговування маршруту.

14. Перевезення пасажирів на маршрутах здійснюються відповідно до державних соціальних нормативів у сфері транспортного обслуговування населення.

15. Для участі у Конкурсі з перевезення пасажирів згідно Порядку проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 3.12.2008 № 1081 (далі – Порядок), перевізник-претендент повинен мати достатню кількість транспортних засобів для виконання перевезень та достатню кількість резервних автобусів, яка відповідно становить 10 відсотків необхідної кількості автобусів для виконання перевезень.

16. Згідно з Порядком на кожному об'єкті Конкурсу з перевезення пасажирів, який включає приміські автобусні маршрути загального користування, забезпечується робота транспортних засобів, пристосованих для перевезення осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення, в кількості до 50 відсотків загальної кількості автобусів.

17. Транспортні засоби, пристосовані для перевезення осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення, повинні бути пристосовані для користування інвалідами з вадами зору, слуху та з ураженнями опорно-рухового апарату, а також передбачати можливість встановлення зовнішніх звукових інформаторів номера і кінцевих зупинок маршруту, текстових та звукових систем у салоні для оголошення зупинок. Загальний перелік відповідних вимог встановлюється згідно з порядком визначення класу комфортності автобусів, сфери їх використання за видами сполучень та режимами руху, затвердженого Міністерством інфраструктури України.

18. У разі відсутності в перевізників-претендентів автобусів, що відповідають умовам Конкурсу з перевезення пасажирів, вони мають право подавати до Конкурсного комітету заяву на участь у Конкурсі з перевезення пасажирів та документи, що містять характеристику наявних автобусів, які перевізник-претендент пропонує використовувати на даному маршруті, а також інвестиційний проєкт-зобов’язання щодо оновлення парку автобусів на цьому маршруті на визначений період до п’яти років.

19. У разі відсутності перевізників-претендентів, які мають автобуси, що відповідають Умовам конкурсу, Конкурс з перевезення пасажирів проводиться серед претендентів, які пропонують використовувати на даному маршруті автобуси, що відповідають вимогам безпеки, але не відповідають Умовам конкурсу за класом, пасажиромісткістю, параметрами комфортності, з урахуванням поданих інвестиційних проєктів-зобов’язань щодо оновлення парку автобусів, які будуть повністю відповідати всім вимогам у термін до п’яти років.

20. Перевізники зобов’язані здійснювати пільгові перевезення пасажирів згідно з чинним законодавством.

21. Організатор укладає з переможцем Конкурсу з перевезення пасажирів договір про перевезення пасажирів на 5 років, у разі відсутності в нього автотранспортних засобів, що відповідають цим Умовам – на 1 рік.

22. До участі в Конкурсі з перевезення пасажирів не допускаються автомобільні перевізники, які визначені в статті 45 Закону України «Про автомобільний транспорт» та пункті 12 Порядку проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 03.12.2008 № 1081.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь