A A A K K K
для людей із порушенням зору
ЧЕРНІГІВСЬКА ГРОМАДА
Запорізької області

Власники пасік мають зареєструватися в селищній раді, а агровиробники - запобігати отруєнню бджіл

Дата: 12.02.2020 15:15
Кількість переглядів: 599

Фото без описуОскільки, господарства сповіщають населення про місце і час обробок пестицидами через селищну раду, то власники пасіки повинні зареєструватись в селищній раді на території якої знаходиться пасіка.

 

Для запобігання отруєння бджіл та їх максимального збереження під час обробки медоносних рослин та садів агрохімікатами повідомляємо, що відповідно до статті 37 Закону України «Про бджільництво» з метою недопущення загибелі бджіл суб’єкти господарювання, які застосовують засоби масової інформації попередити про це органи місцевого самоврядування, населення та пасічників, пасіки яких знаходяться на відстані до десяти кілометрів від оброблювання площ. При цьому повідомляється дата обробки, назва препарату, ступінь і строк дії токсичності препарату.

 

Роботи з пестицидами, враховуючи вплив та безпечність на бджіл, слід проводити у вечірні (18-20) години при мінімальних повітряних потоках шляхом обприскування наземною апаратурою, при цьому пасіки необхідно вивести не менш ніж на 5 км від оброблюваних ділянок або ізолювати їх на термін до п’яти діб в залежності від внесеного препарату.

 

Враховуючи токсичність всіх пестицидів для бджіл, обприскування сільськогосподарських культур, які є медоносами потрібно проводити у фазу бутонізації до цвітіння ( в ранні та вечірні години).

 

Крім того, рекомендуємо використовувати систему моніторингу «GRAND EXPERT» (веб-сайт www.grand.expert:), використання якої покращить комунікацію між агровиробниками, що є додатковим дієвим механізмом по запобіганню отруєнь бджіл.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь