ЧЕРНІГІВСЬКА ГРОМАДА
Запорізької області

З 1 січня 2020 року в Чернігівській ОТГ змінено ставки єдиного податку

Дата: 09.01.2020 09:14
Кількість переглядів: 1964

Фото без описуДо уваги суб’єктів господарювання, які вибрали спрощену систему оподаткування доходів (далі – платники єдиного податку)! З 1 січня 2020 року набуло чинності рішення Чернігівської селищної ради від 21.6.2019 No 1 «Про встановлення єдиного податку на території Чернігівської селищної ради Чернігівського району Запорізької області».

 

Так, для платників єдиного податку 1 групи, які проводять господарську діяльність з надання побутових послуг населенню, установлено ставку з розрахунку на календарний місяць у розмірі 8 відсотків до розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня податкового (звітного) року, крім випадків, передбачених пунктом 293.4, з урахуванням пункту 293.8 статті 293 Податкового кодексу України, – 168,16 грн/міс.

 

Для платників єдиного податку 1 групи, які здійснюють виключно роздрібний продаж товарів з торговельних місць на ринках, установлено ставку з розрахунку на календарний місяць у розмірі 10 відсотків до розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, установленого законом на 1 січня податкового (звітного) року, крім випадків, передбачених пунктом 293.4, з урахуванням пункту 293.8 статті 293 Податкового кодексу України, – 210,20 грн/міс.

 

Для платників єдиного податку 2 групи, незалежно від виду господарської діяльності (крім оптової торгівлі), з розрахунку на календарний місяць ставку встановлено у розмірі 11 відсотків до розміру мінімальної заробітної плати, установленої законом на 1 січня податкового (звітного) року, крім випадків, передбачених пунктом 293.4, з урахуванням пункту 293.8 статті 293 Податкового кодексу України, – (519,53 грн/міс.).

 

У разі здійснення платниками єдиного податку першої і другої груп кількох видів господарської діяльності або здійснення господарської діяльності на територіях більш ніж однієї сільської, селищної, міської рад, або ради об’єднаних територіальних громад, що створені згідно із законом та перспективним планом формування територій громад, застосовується максимальний розмір ставки єдиного податку, установлений для таких видів господарської діяльності.

 

Нагадуємо, що з 1 січня 2020 року мінімальний розмір єдиного соціального внеску для фізичних осіб – підприємців, у т. ч. які вибрали спрощену систему оподаткування, та осіб, які проводять незалежну професійну діяльність – 1039,06 грн.

 

З 3 січня 2020 року набувають чинності нові рахунки зі сплати податків, зборів та обов’язкових платежів.

 

За довідками та звіркою звертатися до Чернігівської ДПІ Токмацького управління ГУ ДПС у Запорізькій області, смт Чернігівка, вул. Українська, б.14.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь