A A A K K K
для людей із порушенням зору
ЧЕРНІГІВСЬКА ГРОМАДА
Запорізької області

«Великі можливості допомогти людям надаються не так часто, але маленькі оточують нас кожен день»

Дата: 09.12.2019 09:53
Кількість переглядів: 375

Фото без описуМіжнародний день людей з інвалідністю – справедлива шана суспільства та нагадування всім про обов'язок перед людьми з особливими потребами, що потребують захисту та підтримки у цей непростий час. Особливо цього потребують наші діти. Це окремі життя, окремі людські надії на те, що все буде добре. На щастя, поряд з ними є ті, хто хоче допомогти, і, хто допомагає.

Переймаючись буденними проблемами ми повинні замислитися над непростою долею людей з вадами здоров'я і не тільки у день 3 грудня, а й протягом цілого року не забувати про те, що поруч з нами живуть люди, які потребують допомоги і уваги, а саме найперше нашої посмішки та розуміння.

Тому, напередодні вищезазначеного свята в комунальній установі «Інклюзивно-ресурсний центр» Чернігівської селищної ради було започатковано цикл занять для дітей з особливими освітніми потребами  «Усі ми різні, але всі ми рівні», початок яких присвятили Міжнародному дню людей з інвалідністю. Учні  виконували цікаві вправи та завдання, дарували свої посмішки і чудові емоції одне одному, а ще відкрито спікувалися, ділилися власними спостереженнями та просто проводили гарно час.

Для родин дітей з особливими освітніми потребами проведено тренінгові заняття «Бути батьками», метою яких є сприяння становленню батьківської компетентності шляхом усвідомлення і осмислення механізмів спілкування та формування вмінь й навичок конструктивної взаємодії з дітьми у сім’ї. Під час занять батькам було запропоновано цікаві завдання для роздумів, релаксу та обміну досвідом спілкування зі своїми дітьми, міні-лекції про стилі виховання дітей. Батьки мали змогу поспілкуватися з фахівцями центру, поділитися враженнями про проведені заняття та обмінятися думками про способи виховання та впливу на своїх дітей. Вони отримують різні підбірки буклетів із порадами щодо виховання своїх дітей. Мами прийшли до висновку, що такі зустрічі в тісному крузі є ефективними та необхідними в майбутньому.

Головне наше завдання-підтримати людей з обмеженими  можливостями не лише з нагоди Міжнародного дня людей з  інвалідністю, а й щоденно, надаючи їм психологічну допомогу та підтримку. Створити такі умови, щоб ці люди відчували себе в нашому суспільстві дійсно захищеними та рівними.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь