A A A K K K
для людей із порушенням зору
ЧЕРНІГІВСЬКА ГРОМАДА
Запорізької області

Комунікація в громаді через документальне кіно

Дата: 15.10.2019 11:54
Кількість переглядів: 397

Села громади долучаються до культурних подій. 13 жовтня до Богданівки завітав ХVІ Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини DOCUDAYS UA – найбільший міжнародний фестиваль документального кіно в Україні.

Особливістю спільного перегляду фільмів є обговорення, дискусії, які влаштовують організатори заходів, аби спонукати глядачів до глибокого аналізу порушених проблем, пошуку оптимальних шляхів їх вирішення.


Чи чуємо ми дітей? Чи готові підлітки відкритися? Саме про це говорили після перегляду стрічки Астрід Бюссінк «Послухай». Дітям набагато важливіше бути почутими, ніж отримати від дорослих пораду. Телефон довіри для дітей чи спеціальна група в Інтернет спільноті можуть вирішити багато як дитячих, так і дорослих проблем. Але ніщо не замінить звичайного живого родинного спілкування.


Герой фільму Таїсії Кутузової «Ти, б.., рота закрий!» – старшокласник з села Гатне, що під Києвом. Хлопець бореться доступними йому методами – журналістським текстом і документами – з корупцією. Погрози, публічні приниження і навіть замах на життя не зупиняють молодого активіста. Сергій Чагаров стає в один ряд з найвідомішими представниками ЗМІ, які щодня роблять все, щоб змінити і наше суспільство, і нашу свідомість. Стрічка викликала багато емоцій, бо дуже важливу тему порушує режисерка. Від обговорення побаченого непомітно перейшли до обговорення можливостей вирішення нагальних проблем свого села. «Якщо хочеш змін – почни з себе» – не новий афоризм, але після побаченого і почутого сприймається по-новому. Немає проблем, які не можна вирішити, є байдужість і оте наше кляте «моя хата скраю».

У Богданівку фестиваль завітав завдяки регіональнальній координаторці проєкту Вікторії Верес (ГО "Культпрожектор") та співорганізаторці фестивалю Наталії Селюковій (Запорізький центр розвитку місцевого самоврядування).


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь