A A A K K K
для людей із порушенням зору
ЧЕРНІГІВСЬКА ГРОМАДА
Запорізької області

Про надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі

Дата: 24.09.2019 15:55
Кількість переглядів: 531

Фото без описуПостановою Кабінету Міністрів України від 17.04.2019 № 373 «Деякі питання надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі» затверджено ПОРЯДОК надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі. Постанова застосовується з 1 жовтня 2019 року.

 

Розмір пільги, визначений законодавством відповідно до статусу пільговика, залишається незмінним, змінюється механізм оплати послуг з урахуванням наданої пільги. Так, зокрема, особи з інвалідністю внаслідок війни мають право на 100-відсоткову знижку з оплати житлово-комунальних послуг, учасники бойових дій - 75-процентну, учасники війни і члени сімей загиблих (померлих) ветеранів війни - 50%, дітям війни - 25%, багатодітні сім’ї - 50%, особи (ЧАЕС) - 50% та інші пільгові категорії, в межах соціальних нормативів.

 

Виплата розрахункової суми пільг здійснюватиметься у грошовій безготівковій формі, без додаткових звернень пільговиків, шляхом перерахування коштів на рахунок Мінсоцполітики в АТ «Ощадбанк» на підставі укладеного договору.

 

За заявою пільговика виплата пільг може здійснюватися у готівковій формі (примітка: рекомендовано пільговикам здійснювати виплату пільг саме у такій формі) з місяця, що настає за місяцем подання такої заяви структурному підрозділу управління соціального захисту населення Чернігівської районної державної адміністрації Запорізької області (далі – Управління) за адресою: вул. Соборна, 416а, каб. 10 (тел. 9 16 40), у якій зазначаються реквізити поточного рахунку, відкритого пільговиком в АТ «Ощадбанк».

 

Порядок дій пільговика:

- пільговик повинен звернутися до АТ «Ощадбанк» для відкриття поточного рахунку (рахунок на соціальні виплати);

- пільговик надає до Управління копію реквізитів поточного рахунку, паспорту, ідентифікаційного коду та посвідчення, що засвідчує пільговий статус;

- пільговик оформлює заяву щодо надання пільг у готівковій формі.

 

Суми пільг будуть перераховуватися через АТ «Ощадбанк» до 18-го числа наступного місяця на рахунки постачальників послуг. Спочатку перерахування коштів буде проводитися за отримані послуги електропостачання на опалення. Далі в такій послідовності - за послуги централізованого водопостачання, водовідведення, постачання електричної енергії, вивезення побутових відходів та послуги з управління багатоквартирним будинком. Протягом доби після перерахування коштів на рахунки постачальників послуг АТ «Ощадбанк» направить пільговикам смс-повідомлення із зазначенням суми, яку необхідно сплатити пільговику за кожним видом послуги з урахуванням суми перерахованої пільги. Крім того, інформація про суму перерахованих пільг і суму до оплати буде відображена в квитанціях організацій-постачальників послуг.

 

Пільговики, яким надаватиметься пільга у грошовій формі, зобов’язані сплачувати щомісяця вартість фактично спожитої послуги з урахуванням суми пільги, перерахованої управителям, об`єднанням, виконавцям комунальних послуг або виплаченої таким пільговикам готівкою.

Звертаємо увагу, що у зв'язку з нововведеннями і з метою інформування пільговиків про проведені розрахунки за надані послуги фахівці Управління проводять роботу по внесенню до Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги інформації про номери мобільних телефонів пільговиків. Дана інформацію від пільговика про номери мобільних телефонів є обов’язковою для надання її до Управління.

 

У разі отримання від управителів, об`єднань, виконавців комунальних послуг інформації про наявність простроченої понад місяць заборгованості з оплати послуг (внесків/платежів), сума якої перевищує 20 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, у пільговиків, які отримують пільгу у готівковій формі, виплата пільг з наступного місяця здійснюється у грошовій безготівковій формі.

 

За отриманням інформації про будь-які питання, пов’язані з нарахуванням пільги, пільговики звертаються до Управління.

 

За отриманням інформації про спожиті послуги, нараховані  суми за послуги, розмір заборгованості (переплати) пільговики звертаються до управителів, об`єднань, виконавців комунальних послуг.

За отриманням інформації про операції, здійснені за обліковим записом пільговика щодо перерахування коштів управителям, об`єднанням, виконавцям комунальних послуг, пільговики звертаються до АТ«Ощадбанк».

 

Управління на підставі даних Єдиного державного автоматизованого реєстру, які мають право на пільги та інформації отриманої від управителів, об`єднань, виконавців комунальних послуг, розраховує суму пільги, виходячи з розміру знижки, на яку пільговик має право згідно із законом, кількості членів сім`ї, які мають таке право відповідно до законодавчих актів визначені статтею 51 Бюджетного кодексу України та з урахуванням встановлених соціальних нормативів у сфері житлово-комунального обслуговування.

Механізм надання пільг у грошовій формі здійснюється шляхом взаємодії обміну електронними документами між Управлінням, Мінсоцполітики, АТ «Ощадбанк» та управителями, об`єднаннями, виконавцями комунальних послуг.

 

Перерахування коштів з рахунка для виплати пільг на рахунки управителів, об`єднань, виконавців комунальних послуг здійснюється АТ «Ощадбанк» за умови укладення  відповідного договору.

 

АТ «Ощадбанк» інформує протягом доби після здійснення перерахування коштів управителям, об`єднанням, виконавцям комунальних послуг пільговика шляхом надсилання йому смс-повідомлення про стан розрахунків за послуги. У смс-повідомленні обов’язково зазначаються дані про наявний залишок платежу за кожним видом послуг та перелік послуг, за якими від управителів, об`єднань, виконавців комунальних послуг АТ «Ощадбанк» не отримані реєстри нарахованих сум платежів пільговикам.

 

Управління має право у разі потреби перевіряти обґрунтованість видачі та достовірності документів, поданих для надання пільг.

 

Пільговик зобов’язаний повідомляти про зміну всіх обставин, які впливають на надання пільг.

Суми пільг, виплачені надміру внаслідок зловживань з боку пільговика, повертаються пільговиком до державного бюджету.

Інформація про пільговика – прізвище, ім`я, по батькові, число, місяць, рік народження, реквізити паспорта громадянина України, ідентифікаційного номеру, реквізити посвідчення пільговика, які надані пільговиком та внесені до Єдиного державного автоматизованого реєстру, які мають право на пільги, використовуються для обміну інформацією між установами, які задіяні в даному проекті.

 

Для звірки відповідної інформації рекомендуємо звертатися до відділу персоніфікованого обліку пільгових категорій населення Управління за адресою: вул. Соборна, 416а, каб. 10 (тел. 9 16 40). 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь