A A A K K K
для людей із порушенням зору
ЧЕРНІГІВСЬКА ГРОМАДА
Запорізької області

У Чернігівській громаді пройшов етнофестиваль "Легенди степу"

Дата: 08.09.2019 15:45
Кількість переглядів: 543

Фото без опису7 вересня в Чернігівській ОТГ на горі Оба-Таш, що поблизу села Салтичія, відбувся Перший відкритий етнофестиваль степового спадку «Легенди степу». Громада вперше проводить захід подібного масштабу. Організований він селищною радою за підтримки Департаменту культури, туризму, національностей та релігій Запорізької ОДА та КУ «Обласний методичний центр культури та мистецтва» Запорізької обласної ради. Інформаційний партнер фестивалю – «UA Запоріжжя». Вагому фінансову та ресурсну підтримку надали також підприємці та фермерські господарства громади.

 

Планується, що захід стане щорічним. Місце проведення фестивалю обране невипадково. Тут було виявлено поселення часів епохи бронзи. Нині на території гори Оба-Таш - історико-етнографічний комплекс «Скіфський стан».

 

Відкрив фестиваль голова Чернігівської ОТГ Віталій Манич.  Запаленням вогню й театралізованою виставою «Меч Арея» розпочалося колоритне святкове дійство, що занурило всіх у славетні часи та події прадавньої історії степової України, ознайомило з багатовіковою культурною спадщиною народів Приазов’я, унікальністю скіфської доби,. Костюми скіфів для ведучих свята створила Світлана Сулименко).

 

Участь у фестивалі взяли театри скіфської звитяги «Скіфський стан» (с. Салтичія Чернігівської ОТГ), театр історичної реконструкції «Відродження» (м. Мелітополь), етногурт «Окраса» (м. Київ), етноколектив «Дивоцвіт» (Воскресенська ОТГ, Пологівський р-н), гурт «Гетьман» (м. Запоріжжя), дует «Жайворонки» (м. Запоріжжя), квартет «Спас» (с. Осипенко, Бердянський р-н), співачка Юлія Шевель (м. Харків), етногурт Folknery (м. Київ), етнорок-гурту «ТаRuta» (м. Київ), чернівчанка Дарія Оверченко. Присутнім пропонувалося пройти майстер-класи від козаків, перевірити вправність у володінні луком, угамувати голод смачним пловом чи шашликом; скупитися на ярмарку, відвідати історико-етнографічний комплекс «Скіфський стан». Можна було також узяти участь у старовинних обрядах, зробити аквагрим і татуювання хною у Віти Стрижеус, сфотографуватися на згадку з козаками чи скіфами. Сільськогосподарський кооператив «Джерело» (Рада жінок-фермерів Михайлівського району) пропонував овочі, фрукти, виноград і крафтову горілку, коньяк і вина. Творче об’єднання «Натхнення» (м. Токмак) привезло обереги ручної роботи, Кирилівська ОТГ (Якимівський р-н) – подарункове мило власного виробництва.

 

Завершилося дійство яскравим фаєр-шоу і салютом.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь