A A A K K K
для людей із порушенням зору
ЧЕРНІГІВСЬКА ГРОМАДА
Запорізької області

Проблему розбитих доріг Чернігівської громади вирішували на обласному рівні

Дата: 16.08.2019 09:20
Кількість переглядів: 1509

Фото без опису Проблема розбитих доріг у Чернігівській громаді загострюється. Люди, обурені безконтрольним рухом важковагового транспорту, який, їздячи з перевищенням вагових норм, розбиває дорожнє покриття, готові виходити та перекривати вулиці в селах. Селищна рада неодноразово зверталася з цим питанням до різного роду інстанцій, оскільки пошкоджені дороги не в комунальному підпорядкуванні.

 

15 серпня голова громади Віталій Манич взяв участь у нараді з представниками обласної ради та дорожниками, під час якої було обговорено шляхи вирішення питання незадовільного експлуатаційного стану автомобільних доріг у Чернігівському районі. Пройшла нарада під керівництвом заступника голови Запорізької облдержадміністрації Андрія Антонова. Він зазначив, що зокрема, у зв'язку з проведенням ремонту автодороги державного значення Н-08 Запоріжжя—Маріуполь автомобілі, задіяні в будівництві, курсують автошляхами місцевого значення, перевозячи будівельні матеріали з Новополтавського кар'єру. При цьому, що відповідно до Правил дорожнього руху, заборонено рух автомобілів більше 24 тонн автодорогами місцевого значення. Але маса автомобілів, задіяних у ремонті автодороги Н-08, сягає від 40 до 60 тонн. Місцеві дороги не розраховані на такі навантаження, особливо з урахуванням того, що вони були побудовані в 60-70 роках минулого століття і не передбачалися для пропуску вантажного транспорту з такою інтенсивністю.

У липні депутати селищної ради звернулися до до облдержадміністрації з проханням забезпечити ремонт доріг, пошкоджених внаслідок перевезення будматеріалів з Новополтавського кар'єру, а також ввести обмеження руху великогабаритного транспорту вагою понад 24 т.

Присутні на нараді визначилися з можливими шляхами розв’язання цих проблем. Так, було прийнято рішення Державному підприємству «Місцеві дороги Запорізької області» терміново здійснити обстеження автомобільних доріг загального користування місцевого значення у Чернігівському районі та за їх результатами скласти дефектні акти стану автомобільних доріг.

Крім цього, вирішено рекомендувати Чернігівській ОТГ спільно з представниками ТОВ «ОНУР КОНСТРУКЦІОН ІНТЕРНЕШНЛ» та ТОВ «Автомагістраль-Південь» визначитися з найбільш проблемними ділянками автомобільних доріг, пошкодженими внаслідок руху великовагових транспортних засобів, а також терміново розробити план невідкладних заходів щодо приведення автомобільних доріг на підпорядкованій території у належний експлуатаційний стан.

Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації доручено опрацювати питання виділення додаткових коштів на приведення до належного експлуатаційного стану автомобільних доріг загального користування Чернігівського районів, які були пошкоджені внаслідок руху великовагових транспортних засобів.


Коментарі:

Рослик Ю.В.
2019-08-24 00:00:24

Я проживаю по улице Гоголя пгт. Черниговка Запорожской обл. Дорога по выше указанной улице требует капитального ремонта. По данной улице передвигаются грузовые авто перевозящие большие грузы с Н.Полтавского карьера, чем разрушают остатки дорожного покрытия. Дорога находится в безобразном и аварийном состоянии.

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь