ЧЕРНІГІВСЬКА ГРОМАДА
Запорізької області

Укласти договір на вивезення сміття зобов'язаний кожен домовласник

Дата: 14.08.2019 16:51
Кількість переглядів: 1517

Фото без опису Щороку продукування сміття кожним окремим мешканцем громади збільшується. Яскраві упаковки, обгортки, пластик з прилавків магазинів перекочовують поступово в лісонасадження, засмічують вулиці, створюють стихійні сміттєзвалища. При цьому культура поводження з твердими побутовими відходами (ТПВ) не змінюється роками.

 

Активісти обурюються станом справ, більшість вперто не помічає проблеми, а тони відходів зростають щороку в геометричній прогресії. Змінити ситуацію можна, якщо кожне домоволодіння, установа, організація укладуть договір на вивезення сміття. У такому випадку потреби вивозити відходи в найближчий лісок вже не буде, оскільки простіше у визначені терміни виставити пакети зі сміттям за двір.

 

Організація, яка виграла конкурс на надання послуг із вивезення ТПВ – КП «Чернігівське ВУЖКГ». Воно має відповідні потужності, техніку.

 

Укладання договорів - обов’язкове для жителів населених пунктів та юридичних осіб. Це передбачено Законами України «Про відходи», «Про житлово-комунальні послуги», «Про благоустрій населених пунктів», а також Правилами благоустрою населених пунктів Чернігівської селищної ради. Ті, хто не потурбувався про укладання договору, є порушниками. До них може бути застосоване адміністративне стягнення: від 340 до 1360 грн для фізичних осіб, від 850 до 1700 грн – для юридичних.

 

Також рішенням виконкому, визначено перелік посадових осіб, які уповноважені складати протоколи про адмінпорушення. Нині селищна рада уточнює перелік домоволодінь, з якими не було укладено договір на вивезення ТПВ. Їм буде направлено повідомлення про необхідність укласти такий договір з ВУЖКГ у вказані терміни. Ігнорування попередження буде підставою для складання протоколу про адмінпорушення.

 

Відповідно до рішення виконкому селищної ради, встановлено тарифи на послуги зі збору та вивезення сміття. Для мешканців квартир вартість становить помісячну оплату у розмірі 13,45 грн з людини, для жителів приватного сектору – 14,41 грн, для бюджетних організацій, установ, закладів, інших суб’єктів господарювання – 128,20 грн.

 

Наразі вже організовано централізоване вивезення сміття з Чернігівки, сіл Могиляни, Пірчене, Чернігово-Токмачанськ, Новополтавка, Зоря, селищ Верхній Токмак-1, Верхній Токмак-2. У перспективі – долучення інших населених пунктів. Процес уповільнюється через вкрай низький відсоток уже укладених договорів.

Щоб укласти договір на вивезення сміття, зверніться до КП «Чернігівське ВУЖКГ» (Чернігівка, вул. Набережна, 16, бухгалтерія) із довідкою про склад сім’ї, ксерокопією паспорту та ІПН. Довідки – телефоном 9-18-44.


Коментарі:

Танюшка
2019-08-15 21:38:32

Давно пора так!!!rnА то одни сдают ,а вторые на дорогу-на ветер...

Анонім
2019-08-15 17:15:13

Ага для начала бурьян выкосите по ул. Чаривна 24

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь