ЧЕРНІГІВСЬКА ГРОМАДА
Запорізької області

Оздоровлення дітей - в пріоритеті цього літа

Дата: 08.08.2019 13:31
Кількість переглядів: 533

Фото без описуЦього року до центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Чернігівської селищної ради надійшло 59 заяв на оздоровлення дітей пільгових категорій. Станом на першу декаду серпня 2019 року оздоровлено 42 дитини, що становить 71,2 %. 


За рахунок коштів державного бюджету на базі Українського дитячого центру «Молода гвардія» (м. Одеса) оздоровлено 4 дітей, ще 4 –  отримали послуги з оздоровлення та відпочинку на базі Державного підприємства України «Міжнародний дитячий центр «Артек» (м. Київ). 18 дітей скористалися послугами дитячого закладу оздоровлення та відпочинку «Факел» (м. Бердянськ). 
У 2019 році на літнє оздоровлення юних чернігівців із бюджету громади було виділено 85 тисяч гривень для придбання путівок в оздоровчих закладах для дітей, які потребують особливої соціальної уваги. За ці кошти придбано 11 путівок до дитячого закладу оздоровлення та відпочинку «Сонячний» у Бердянську. Варто зазначити, що цього року перевезення дітей пільгових категорій для оздоровлення та відпочинку здійснювали за рахунок громади.  
Також до центру надійшли путівки до дитячого оздоровчого табору «Лiсова пiсня». Путівки надають безоплатно або з частковою оплатою в розмірі 20, 30 чи 50 відсотків вартості путівки, яку вносять батьки відповідно до пільгової категорії дитини.
Звертаємо увагу, що оздоровлення дітей, які потребують особливої уваги та підтримки, відбувається не лише влітку в закладах оздоровлення та відпочину Запорізької області. Уже з лютого наступного року діти пільгових категорій віком від 7 до 18 років мають можливість відпочити у ДПУ «Міжнародний дитячий центр «Артек» та ДП «Український дитячий центр «Молода гвардія».  
Для оздоровлення дітей пільгових категорій наступного року подавати заяви до центру можуть батьки або особи, які їх замінюють. Для забезпечення дитини путівкою необхідно надати документ, який посвідчує особу дитини (свідоцтво про народження або паспорт громадянина України), а також документи, які підтверджують належність дитини до пільгової категорії. Усі документи подаються державною (українською) мовою. Якщо документ складено іншою мовою, до нього додається копія нотаріально засвідченого перекладу. Основні умови: відсутність протипоказань за станом здоров’я, наявність карти щеплень, форма первинної облікової документації № 079/о «Медична довідка на дитину, яка від'їжджає в дитячий заклад оздоровлення та відпочинку», оформлена належним чином за три дні до початку оздоровчої зміни. За рахунок бюджетних коштів дитина має право на забезпечення путівкою до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку один раз на рік за умови, що пільгову путівку за бюджетні кошти не надавали їй у поточному році іншими уповноваженими установами.
Головне наше завдання – забезпечити кожній дитині можливість оздоровлення в літній період, аби в наступному навчальному році діти були здоровішими і, зрештою, просто щасливішими в ці прекрасні літні місяці.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь